Güncel
Giriş Tarihi : 09-06-2023 12:08   Güncelleme : 10-06-2023 16:54

Yatılı Kur’ an Kursu yararına kermes düzenlendi

Gerze Müftülüğü tarafından Erkek Yatılı Kur’ an Kursu yararına kermes düzenlendi

Yatılı Kur’ an Kursu yararına kermes düzenlendi

İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi Hasan Paşa Caddesi Pelikan Sokakta 27 Ekim 2022 tarihinde temeli atılan, Kasım Öztürk’ ün yerini bağışladığı, Kasım Öztürk ve Enver Öz’ ün finansal destek sağladığı 1030 m² alanda, 6 katlı, 50 yatak kapasiteli Sabriye Öztürk - Cemile Öz Yatılı Erkek Hafızlık Kur'an Kursu tefrişatı için ilçemiz Merkez Yeni Cami önünde kermes düzenlendi.

İlçe Vaizi Hasan Çakıroğlu’ nun yaptığı duanın ardından kermesin açılış kurdelesi Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma tarafından kesildi.

İlçe Vaizi Hasan Çakıroğlu, “Yatılı Kur’an Kursumuz için yapılan hayır çarşımız hayırlara vesile olsun. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Allah kermesimizin Yatılı Kur’an Kursumuza büyük katkılar sağlamasını nasip eylesin. Kermesimizin yanı sıra, aylardan bu yana 4-6 yaş Kur’an kurslarımızda dini öğrenen, besmele çekmesini, oturup kalkmasını öğrenen, güzel davranışlar edinen bu yavrularımızın kapanış programı da hayırlara vesile olsun” dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Gerze Kaymakamı Tekin Dundar ve katılımcılar kermesi gezerek bereketli kazançlar diledi.

Kermesin açılışına Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Kahraman, Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu, Ak Parti Sinop İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, 4-6 yaş Kur’an kurslarından mezun olan öğrenciler, öğretmenleri, din personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AdminAdmin