Güncel
Giriş Tarihi : 20-06-2023 14:55   Güncelleme : 20-06-2023 15:14

Yaz geldi: Balığın pabucu dama atıldı

Karadeniz insanının sofralarının vazgeçilmez besin kaynağı olan balık, yaz aylarında vatandaşlar tarafından daha az tercih ediliyor

Yaz geldi: Balığın pabucu dama atıldı

Zengin vitamin içeriği ve güçlü besin değeri ile faydaları saymakla bitmeyen balığın hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından mutlaka tüketilmesi gerekiyor fakat balık tüketimi yaşanan yer ve mevsime göre değişiklik gösteriyor.

Çeşitlilik anlamında kış aylarında bereketlenen balık, balıkçılara göre yaz aylarında pek de tercih edilmiyor. İlçemizde balıkçılık yapan Hüseyin Metinkaya,  yaz aylarında kışa göre satışlarda durgunluk yaşandığını ve vatandaşların balığı daha az tercih ederek tükettiğini ifade etti.

Denizin soğuması ve denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte balık sezonunu beklediklerini kaydeden balıkçı Metinkaya, “şuan tezgahlarda iskorpit balığı var. Temmuz ayının 1’ inde iş biter, denizden Ağustos ayının ortasına kadar pek bir şey çıkmaz, çıksa da kıymeti yok. Ağustos ayının 15’ inden sonra palamut sezonu başlar. Sezon balığı iskorpit; kültür balıklarından levrek, çupra, somon; stoktaki balıklardan da yani temizlenip, ayıklanıp şoklanan balıklardan da mezgit, barbun tezgahları süslüyor. Bu her sene böyle olur; yeşillik dediğimiz meyve sebzeler çıktığı zaman balık işi hem denizde hem de insanlarımızın tüketiminde azalır” dedi.

Tezgahlardaki balık fiyatları şu şekilde:

Dilim somon 170 TL

Mezgit 100 TL

Levrek 180 TL

Barbun 120 TL

Çupra 170 TL

Somon 120 TL

İksira 80 TL

Kefal 100 TL

İspari 30 TL

AdminAdmin