Güncel
Giriş Tarihi : 18-05-2018 17:23   Güncelleme : 18-05-2018 18:16

Yüksekokul Bahçesinde Kalabalık İftar Sofrası

Gerze MYO bahçesinde onlarca öğrencinin katılımıyla İftar Programı gerçekleştirildi

Yüksekokul Bahçesinde Kalabalık İftar Sofrası

Gerze Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personelinin birlikteliğiyle organize edilen iftar yemeğine; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Gerze Kaymakamı Murat Güven, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. M. Sedat İpar, Gerze Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Gerze Müftüsü Bayram Karar, Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yüksekokulun akademik ve idari personeli ile 350’yi aşkın öğrenci katıldı.

İftar programı ile ilgili gazetemize bilgi veren Yüksekokul Müdürü Öğr.Gör. Mehmet Sedat İPAR, “Öncelikle bizleri Mübarek Ramazan Ayına ulaştıran Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Ramazan–ı Şerif’in manevi iklimini ve orucun lezzetini yaşamak adına hazırladığımız iftar soframıza teşrif edenlere teşekkür ederim.

Yüksekokulumuzda birlik ve beraberlik içerisinde huzurlu bir şekilde orucumuzu açarken, Doğu Türkistan’dan Afganistan’a, Myanmar’dan Suriye’ye ve zulmün her geçen gün şiddetlendiği Filistin’e kadar tüm İslam Coğrafyasında Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı acı ve ızdırabı yüreklerimizde hissettiğimizi de belirtmek istiyorum.

Yüce Allah’tan, tutulan oruçları ve yapılan ibadetleri en makbul olanlardan eylemesini, şanlı bayrağımızın altında nice ramazanlarda iftar sofralarında buluşmayı bize nasip etmesini niyaz ediyor, Vatanımızın birliği ve bölünmez bütünlüğünü korumak adına canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ahirete göç eylemiş gazilerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum” dedi.

Akşam ezanından önce Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar yemeği, birlik beraberlik ve dayanışma içinde güzel bir atmosfer oluşturdu. İftar yemeği, Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar tarafından yapılan yemek duası ile son buldu.

Seda ŞengülSeda Şengül