Güncel
Giriş Tarihi : 03-07-2023 14:29   Güncelleme : 04-07-2023 12:02

Acısulular köklerini güçlendiriyor: Dernek çatısı altında bir araya geldiler

Acısu köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu

Acısulular köklerini güçlendiriyor: Dernek çatısı altında bir araya geldiler

İlçemize bağlı Acısu köylü olan, hem ilçemizde hem ilçe dışında hem de köyde ikamet eden Acısulu vatandaşlar, bir çatı altında toplanarak 'Acısu köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni kurdu.

Dayanışma, birlik ve beraberlik için bir araya gelen köylüler, ilçemiz esnaflarından Yaşar Kunduz’ u da Acısu köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı olarak seçti.

Şimdilik 34 kişiden oluşan derneğin gün geçtikçe daha da büyüyüp güçleneceğini kaydeden Başkan Kunduz, ‘birlikten kuvvet doğar’ anlayışıyla yola çıktıklarını kaydetti. Derneğin kurulması yolunda da kendisinin öncü olduğunu belirten Başkan Kunduz, gurbette yaşayan köylülerin, memleket sevdalılarının derneğe üye olabileceğini, fikirlerini her daim paylaşabileceklerini söyledi.

Kunduz, “Acısu Gerze’ mize en yakın köy, köye ismini veren Acısu’ yu ile de meşhur. Bizler birlikten kuvvet doğar düşüncesiyle yola çıktık ve bir dernek kurduk. Köyümüzde yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızı tespit edip elimizden geleni yapacağımız, manevi değerlerin kaybolmaması için çalışacağımız, köylülerimizi düzenli bir şekilde bir araya getirerek, birliği sağlayacağımız, piknik, düğün, cenaze gibi meselelerde dayanışma sergileyeceğimiz, köylüler olarak her daim bir arada ve dayanışma içinde olacağımız bir dernek olacağız.

Dernek çatımızda Çarşı Mahallesi, Zincirlikuyu Caddesi No:9 adresinde. Üye olmak isteyen, yardımda bulunmak isteyen, fikirlerini, taleplerini iletmek isteyen herkesi derneğimizin bir çayını içmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin