Güncel
Giriş Tarihi : 19-04-2022 10:57   Güncelleme : 19-04-2022 11:04

Avrupalı Sinoplular Asider’in İftarında Buluştu

Avrupalı Sinoplular, ASİDER’in Gelsenkirchen kentine düzenlediği iftar programında buluştular

Avrupalı Sinoplular Asider’in İftarında Buluştu

İftar programına, Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz, Ahlen Belediye Başkan Yardımcı Serhat Ulusoy ile sivil toplum örgütleri, başkan ve yöneticileri birlikte 200’e aşkın davetli katıldı.

Merkezi Almanya'nın Iserlohn kentinde olan Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği - ASİDER,  Gelsenkirchen kentinde düzenlediği iftar programın ile Avrupalı Sinopluları buluşturdu. İftar programına, Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz,  Ahlen Belediye Başkan Yardımcı Serhat Ulusoy ile sivil toplum örgütleri başkan ve yöneticileri birlikte 200’e aşkın davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan ASİDER Genel Başkanı Ali Çalışkan, ASİDER olarak pandemi sonrası Avrupalı Sinoplular ile buluşmanın mutluluğunu yaşadıkların ifade ederek şunları söyledi: ASİDER ailesinin değerli üyeleri, sevgili hemşerilerimiz, derneğimizi geleneksel olarak düzenlediği ve sadece pandemi  döneminde ara verdiğimiz geleneksel iftar programımıza gelerek bizleri onurlandırdınız  için teşekkür ediyoruz. 2 yıla aşkın süre pandeminin getirdiği zorlukları hep beraber fazlası ile yaşadık. En yakınlarımızı ve sevdiklerimizi kaybederek, büyük acılar yaşadık. Süreç hala yaşansa da, kontrol altına alınmış olması tüm insanlık adına mutluluk verici"

Konuşmasında pandemi döneminde ASİDER’in çalışmalarını anlatan Genel Başkan Ali Çalışkan, "Bu zorlu süreçte dernek olarak boş durmadık, Duisburgta, Duisburg bölge başkanımız sayın Sevket Öztürkün ev sahipliğinde sadece delegelerimizin katılımı ile seçimli olağan genel kurulumuzu gerçekleştirerek yeni yönetim kurulumuz belirledik. Derneğimizin diğer kurullarının yöneticilerini seçtik.  2 kurban bayramında kurban organizasyonu yaptık. Toplam 200 yakın kurban kesimini gerçekleştirdik.  Ayancık, Türkeli ve Erfelek Belediyelerimiz aracılığı ile bu kurbanlarımızın dağıtımını gerçekleştirdik. Malumunuz olduğu üzere, yine bu dönemde 11 Ağustosta  Sinopumuz da büyük bir felaketi oldu. Sel sonrası Ayancık ilçemizde yüz yılın felaketi yaşandı. Can kayıplarımız oldu. Türkeli ilçemizde büyük maddi kayıplar yaşandı. Avrupa Sinoplular olarak, ASİDER olarak boş durmadık. Sel felaketinin kabilinde yardım kampanyası düzenledik. 16 bin 500 Euro para topladık. Toplanan bu paralar ile  Ayancıkta selden etkilen ailenin ilk ve orta öğrenimde öğrenim gören çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşıladık. 9 ailesinin üniversite öğrencisi çocuklarına 1 yıllık burs verdik.

Ayancık Yüksek Meslek Okulunda  öğrenim gören üniversite öğrencilerinin 1 yıllık yemek ihtiyacını karşıladık. Türkeli ilçemizde de Türkeli Belediyemize ait ve selden kullanılamaz hale gelen iş atölyesini yeniden yapımı destek olduk. Bu arada bu yardımların ulaşmasında bize destek olan Ayancık Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Kaya ile Türkeli Belediye Başkanı Sayın Veysel Sahin’e ayrı bir teşekkür etmek istiyoruz. Bildiğiniz üzere Sinopumuzda yaşanan selin benzeri Almanyada yaşandı. Dernek olarak bunada duyarsız kalmadık. Derneğimizi bütçesinde 2 bin Euroyu  selzedeler için Kızılhaç verdik. Bu arada geçtiğimiz hafta elim bir trafik kazası sonucu 19 yaşında olan iki gençimiz kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allahtan ailerilerine sabırlar diliyoruz. Gençlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Bir hatırlama da yapmak istiyoruz. Malumuz, 15 Mayısta eyaletimizde parlamento seçimleri olacak. Oy kullanma hakkı olan herkes sandığa gitmeye davet ediyoruz“ şeklinde konuştu.   

BAŞKONSOLOS DAVAZ: ANADİL BİZİM KİMLİĞİZ

İftar programında Avrupalı Sinoplular seslenen Münster Başkonsolosu Ahmet Faik Davaz’ın, Türkçe ve Türkçe derslerinin önemi altını çizdi. Başkonsolos Ahmet Faik Davaz, Gelecek nesillerin asimile olmasını istemiyorsak. Türkçe ve Türkçe derslerine önem vermeliyiz. Bu konuda Türk ailelerine, sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşüyor. Türkiye Cumhuriyeti temsilcilikleri olarak bizlere  düşen destek ve gayretleri her daim veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz dedi. Başkonsolos Ahmet Faik Davaz konuşmasında Türk sivil toplum örgütlerin birçok konuda,  ortak değerlerde buluşarak, birlikte hareket edebilceklerinin de altını çizdi.

SİNOPLU BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI

İftar programına katılan Sinoplu, Ahlen Belediye Başkan Yardımcısı Serhat Ulusoy, hemşehrileriyle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. SPDli siyaset insanı Ulusoy, konuşmasında 15 Mayısta Almanyanın NRW Eyaletinde yapılacak parlemento  seçimlerine dikkat çekerek, oy verme hakkı olan herkesi sandığa giderek oy kullanmasını istedi. 

 

AdminAdmin