Eğitim
Giriş Tarihi : 30-11-2023 12:45   Güncelleme : 01-12-2023 14:00

Dikmen Kadı YBO, çürüyor

Kapısına kilit vurulan Dikmen' in Kadı köyünde bulunan Yatılı Bölge Okulu, kaderine terk edildi

Dikmen Kadı YBO, çürüyor

1997 yılında yapımına başlanan 1999 yılında tamamlanarak 2000 yılında hizmete giren, toplam 7271 m² alanda I. Kademe Binası, II. Kademe Binası, Pansiyon Binası ve Bilgisayar Laboratuvarı Binası bulunan, 11 adet derslik, 1 adet Fen laboratuvarı, 1 adet kütüphane, 1 adet çok amaçlı salon, 1 adet rehberlik servisi, 1 adet toplantı salonu, 1 adet öğretmenler odası, 1 adet satranç odası ve 3 adet idareci odası mevcut olan; Pansiyon binasında ise; 36 adet öğrenci yatakhanesi, 2 adet kız - erkek banyosu, 5 adet etüt salonu, 1 adet slayt salonu, 1 adet mutfak ve 1 yemekhane, çamaşırhane, 1 jeneratör odası, 1 revir, 2 adet nöbetçi öğretmen odası ile gıda - temizlik ambarları bulunan 290 yataklı Dikmen Kadı köyü YBO, öğrenci yetersizliğinden dolayı kapatılmıştı.

Yıllarca bahçesi ve sınıfları öğrenci sesleriyle yankılanan şimdilerde ise kapısına kilit vurularak derin bir sükût içinde olan Dikmen Kadı köyü Yatılı Bölge Okulu gibi onarıldığında kullanıma uygun olan birçok kamu binası da atıl vaziyette bekliyor.

Devlet malı olan ve yıllarca eğitim yuvası olarak kullanılmış bu binanın atıl vaziyette bırakılarak viraneye dönmesi Dikmenli vatandaşlar tarafından da üzüntü ile karşılanıyor. Vatandaşlar binanın böyle kaderine terk edilip çürüyüp gitmesine göz yumulmasındansa yeni bina arayan kurumlara kiralanabileceği veya devredilebileceğini dile getiriyor.

Bu vatandaşlardan bir tanesi olan Hüseyin Ünlütürk öğrenci yetersizliğinden dolayı kapatılan Dikmen Yatılı Bölge Okulunun halinin içler acısı olduğunu, konuyu gereken yerlere bildirdiğini ve okulun revize edilip kurumlara devredilerek kullanılmasının hem devletin hem Dikmenlilerin yararına olacağını söyledi.

Gazetemize yaptığı açıklamada, Sinop Valiliği tarafından düzenlenen Halk Gününde de konuyu Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan’ a aktardığını kaydeden Ünlütürk, okula yazık edilmemesi gerektiğini, Dikmen YBO’ nun yeni bir kuruma devredilerek kullanıma açılmasının kaderine terk edilen kamu binalarının da kullanıma kazandırılmasına örnek teşkil edebileceğini ifade etti.

BİZLER VATANDAŞ OLARAK DİKMEN YBO’ YA SAHİP ÇIKMALIYIZ!

Atıl vaziyette bekleyen okulun huzurevi olabileceğinin altını çizen Hüseyin Ünlütürk, “ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. İsmim Hüseyin Ünlütürk, aslen Dikmen ilçesi Serbest köyündeyim. Bu memleketin eksikliklerini görüyorum ve vatandaş olarak gereken yerlere bildiriyorum. Aslında ihtiyaç çok. Sinop ili Dikmen ilçesi Kadı Serbes köyünde yatılı bir okulumuz vardı. Bu yatılı okul Sinop vilayetinde yok: Devletin okulu, vatandaşın okulu değil, bu okula sahip çıkmak zorundayız.

Yalan konuşmayayım, bu 5 veya 6 sene önce öğrenci yetersizliği sebep gösterilerek kapandı. Ne kapı kaldı, ne baca kaldı, üstü akıyor. Bu bizim ayıbımız, bu okulun yıkılmaması için durumu gereken yerlere bildirdik. Bunun gibi Sinop’ un her okulunu değerlendirmek gerekiyor. Dikmen’ deki okulun önünden otoban geçiyor, bu okul huzurevi olur, başka bir şekilde değerlendirilebilir.

Durumu Sayın Valimize de bildirdim, Allah razı olsun, çok güzel karşıladı. Gerçek söylüyorum, Sinop vilayetinde böyle bir vali geldi, beni dinledi, ona da ayrıca teşekkür ederim.

Benim ricam bu memlekete sahip çıkmak, bu memlekete sahip çıkmak hepimizin boynumun borcu”

HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!

“Gerze’ nin de sıkıntısı çok, öncelikle sağlık konusu. 2024 yılında seçim var, vekillerimize sesleniyorum Allah rızası için buradan Sinop’ a rapor yazdırmaya gidiyoruz. Gerze’ de rapor yazdırmak için doktor bulamıyoruz, sıkıntı var.

Ben devletin valisine, kaymakamına oy vermiyorum. Ben belediye başkanına, milletvekillerine oy veriyorum, biz Gerze olarak sağlık konusunda sıkıntılıyız. Her gün Sinop’ a, Samsun’ a hastaneye onlarca araba gidiyor. Tonlarca derdimiz var, bu sadece benim derdim değil, Gerze’ nin derdi, Dikmen’ in derdi, Sinop’ un derdi. Her yerde doktor var da Sinop’ ta niye yok?

Gerze büyüyor, Gerze yazın 100 bin nüfus oluyor ama Gerze yerinde sayıyor. Bizde mi bir şey var? Yoksa bizim oy verdiklerimizde mi bir şey var? Kendim için bir şey istemiyorum, Gerze için Dikmen için Sinop için istiyorum” diye konuştu.  

AdminAdmin