Güncel
Giriş Tarihi : 24-07-2023 18:13   Güncelleme : 26-07-2023 10:36

Engelli vatandaştan ‘rampa’ temennisi

Tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşımız, kaldırımlarda rampa ve iyileştirme çalışması temennisinde bulundu

Engelli vatandaştan ‘rampa’ temennisi

İlçemizde yaşayan engelli vatandaşımız Mehmet Karakaya (51), ilçemizde bulunan birçok kaldırımda engelli rampası bulunmadığını, bulunan kaldırımlardaki engelli rampalarının da artık işlevini yitirdiğini kaydederek kendisi gibi engelli vatandaşların ve bebek arabası kullanan ebeveynlerin birçok kez mağduriyet yaşadığını belirtti.

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’ un engelliler konusunda çok hassas davrandığını sözlerine ekleyen Karakaya, ihtiyaç duyduklarında belediyenin kendileri için tahsis ettiği engelli aracının her zaman hizmetlerinde olduğunu, bununla birlikte ilçenin belirli noktalarına yerleştirilen engelli şarj istasyonlarını da kullandıklarını bunun için Başkan Şensoy’ a minnettar olduklarını fakat her kaldırıma engelli rampası konulmasının bir gereklilik olduğunu söyledi.

Karakaya, “ben Gerze’ nin engelli bir vatandaşı, evladıyım. 3 senedir burada yaşıyorum. Çoğu kaldırımımızda engelli rampası yok; bulunan kaldırımlarda da artık özelliklerini yitirmiş, kullanırken zorlandığımız rampalar bulunuyor. Benim gibi engelli arkadaşlarım ve bebek arabası kullanan anne babalarda bu rampalara ihtiyaç duyuyoruz. Dediğim gibi her kaldırımda rampa yok, rampaya ulaşmak için de bazen yol kat etmek zorunda kalıyoruz veya yoldan ilerlemek zorunda kalıyoruz.

Başkan beyden Allah bin kere razı olsun. Bizler için birçok kolaylık sağlıyor, engelli hizmet aracı ve şarj istasyonları bunlardan bir kaçı. Benim ricam sesimi duysun ve bize bir çözüm üretsin. Her kaldırıma engelli rampası yapsın, bizlerin işini kolaylaştırsın” ifadelerini kullandı.  

AdminAdmin