Yaşam
Giriş Tarihi : 14-04-2023 13:57   Güncelleme : 14-04-2023 15:22

Eski Belediye Başkanına son görev

Eski Gerze Belediye Başkanı ve 16. Dönem Sinop Milletvekili Alaettin Şahin son yolculuğuna uğurlandı

Eski Belediye Başkanına son görev

İlçemizde 3 dönem belediye başkanlığı, 16. dönem Sinop Milletvekilliği de yapan Alaettin Şahin (84), hayatını kaybetti.

Şahin’ in cenazesi 15 Nisan 2023 tarihinde saat 12.00' de Hamidiye Mahallesindeki evinin önünden helallik alınarak Merkez Yeni Camine getirildi, burada kılınan Cuma namazının ardından Cinlideğirmen Şehir Mezarlığında defnedildi.

Alaettin Şahin’ in cenazesine, Sinop Vali V. Abdullah Şahin, CHP Grup Başkanı Engin Altay, Sinop İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Sinop İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Sinop İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Baki Deniz, Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun,  CHP Sinop İl Başkanı İnan Savaş Yüksel, AK Parti Sinop Milletvekili Adayı Seyit Ali Çetin, CHP Sinop Milletvekili Adayı Şevket Terkan, İYİ Parti Sinop Milletvekili Adayı Yılmaz Şanlan, kurum amirleri ve vatandaşlar katılım sağladı.

Alaettin Şahin kimdir?

1939 yılında Çırnık köyünde dünyaya geldi. İlköğrenim ve ortaöğrenimini Gerze'de tamamlamasının ardından lise öğrenimini İstanbul Kabataş Erkek Lisesinde tamamladı.

1967-1977 yılları arasında Gerze Belediye Başkanlığı görevini yapmasının ardından 1977-1980 yılları arasında 16.Dönem TBMM Sinop Milletvekilliği görevini yaptı.

Siyasi hayatına devam eden Şahin 1986 yılında tekrar Gerze Belediye Başkanı olarak seçilmiş ve 1989 yılına kadar bu görevi sürdürmüştür.

Gerze için emeği oldukça büyük olan Alaettin Şahin ayrıca Tütün Ekicileri Derneği, Gerze Esnaf ve Kefalet Odası ve Gerze Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı kurarak faaliyete geçirdi.

AdminAdmin