Güncel
Giriş Tarihi : 04-07-2023 15:23   Güncelleme : 04-07-2023 16:01

Gerze BKS’ de Yaz Okulu Heyecanı

Gerze Bilim Kültür Sanat ve Spor Derneği birbirinden eğlenceli, öğretici dersleri ve alanında uzman öğretmenleri ile Yaz Okulunu açtı

Gerze BKS’ de Yaz Okulu Heyecanı

2020 yılında 9 kurucu üye bir araya gelerek Gerze’ de bilim, kültür ve sanat alanında çalışmalar yapmak bu konularda üretimde bulunmak ve projeler ortaya koymak için kurulan Gerze Bilim Kültür Sanat ve Spor Derneği kısaca Gerze BKS, müzikten robotik kodlamaya; ahşap boyamadan masa tenisine kadar birçok dersin olduğu yaz okulu açtı.

Haftanın 5 günü, günde 3 saat olmak üzere öğrencileri bünyesinde toplayan Yaz Okuluna kayıtların devam ettiği öğrenildi.

İçinde sportif çalışmalarında olduğu birçok branşta konusunda yeterliliği olan eğitmenlerle birlikte Ağustos ayının sonuna kadar bu etkinlikleri sürdürmeyi planladıklarını kaydeden Dernek Başkanı Can Tazebaş, 6 ile 12 yaş arası çocuklar için düzenlenen bu yaz okulu etkinliğine üye olsun veya olmasın tüm Gerzelilerin çocuklarını rahatlıkla getirebileceği bir ortam oluşturduklarını söyledi.

Çocuklar müzikte Kamer Beşcanlar, resimde Şuheda Gürcan, robotik kodlamada İrfan Sivri, drama, masal atölyesi ve akıl oyunlarında Azra Uzun, ahşap boyamada Mithat Tuzcuoğlu ve dartta Ahmet Demir öğretmenliğinde eğitim alıyorlar.

Bilim Kültür Sanat ve Spor Derneğinin kuruluş hikayesinden bahseden Dernek Başkanı Can Tazebaş, “2017 yılının Şubat ayında Ankara Devlet Opera ve balesinden emekli oldum ve Gerze’ye yerleştim aynı yılın Kasım ayında tiyatromu kurdum. Gerze ilçesinin bir Cittaslow şehri olmasından esinlenerek Tiyatronun ismini de Sakin Tiyatro olarak belirledik” diye konuştu.

SAKİN TİYATROMUZUN KAPISI 7’ DEN 77’ YE HERKESE AÇIK

Her yaştan insanın kendisini ifade edebileceği, kültürel ve sanatsal alanda çalışmalara katılabileceği, bilimsel konularda destek göreceği ve spor yapabileceği bir ortamı inşa etmek üzerine yola çıktıklarını kaydeden Tazebaş, tiyatronun yanı sıra ilgi alanına giren tüm konularda Sakin Tiyatro ile işbirliği içinde dernek faaliyetlerini sürdürmeye devam ettiklerini belirtti.  

Tazebaş, “Gerze’ de uzun yıllar kültür sanat alanında çok eskiden beri faaliyetleri olan, bu konularda üretimleri bulunan bir şehir, bu sebeple de bu konudaki potansiyeli yüksek. Ancak bu potansiyelin yeteri kadar vücut bulmadığını düşünüyorum. Yani birçok insan kendince haklı olduğunu düşündüğü gerekçelerle bu tür çalışmalardan uzak duruyor. Ve kendilerinden çok çocukları için bir arayışa giriyor. Oysaki benim hedefim her yaştaki insanın kendini ifade edebileceği bir sivil toplum alanı oluşturmak. Çocukları için dernek merkezine gelen insanlara aslında bu merkezin kendileri içinde bir faaliyet alanı olduğunu; varsa bir ilgi alanları yardımcı olabileceğimizi söylüyoruz.”

DERNEK OLARAK AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİNE BAŞVURU HAZIRLIĞINDAYIZ

“Şu sıralar Gerze Kaymakamlığımızın oluşturduğu AR&GE proje ofisi ile iletişim halindeyiz. Bir Avrupa Birliği projesine başvurmak üzere hazırlık yapıyoruz. Şimdilik içeriğini saklı tutuyorum, sizlerle daha sonra paylaşacağım ama şunu söylemeliyim eğer onaylanırsa Gerze’ çok cici, çok güzel bir proje kazandırmış olacağız. Konu itibariyle yerelden bir proje seçtik. Bu projeyi Gerze’ ye kazandırmak hem bizim hem de Gerze için çok güzel olacak.

Sonra derneğimiz bünyesinde ‘Faslı Şahane’ isimli Türk Sanat Müziği Orkestramız var. Çok yakında bir konser vermeyi düşünüyoruz.

Gerze BKS’ nin çalışma alanlarında katılımcıların derneğe bağış yapması bekleniyor. Yaz dönemi sonrası yapılacak etkinlik ve atölyeler tüm üyelerimize ve çocuklara açık olacak. O yüzden herkesi derneğimize üye olmaya davet ediyorum yapılacak temel çalışmalar talep üzerine şekillenecek katılım payı ve bağış kabul edilecek” diye konuştu.

İletişim: 0532 464 38 02

                  0534 213 58 72 

Adres:  Hamidiye Mahallesi Gençlik Caddesi No: 19

CAN TAZEBAŞ KİMDİR?

1964 yılının 12 Aralık günü Kayseri'de doğdu. İlk, orta lise ve üniversite eğitimini Ankara'da tamamladı. Üniversiteyi Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Elektronik Ana Bilim Dalında bitirdi. Tiyatro ile bu yıllarda tanışan Tazebaş,  Tiyatro Özgün deneme tiyatro konusundaki ilk tecrübesidir.

Daha sonra AST (Ankara Sanat Tiyatrosu) ile yolu kesişti ve aralarında Rutkay Aziz, Altan Erkekli ve Levent Ülgen gibi isimlerin olduğu çok değerli sanatçılar ile birlikte aynı tiyatro çatısı altında bulundu. AST’ den sonra girdiği Ankara Devlet Opera ve balesinde 25 yıl Işık tasarımında çalışarak emekli oldu. Üniversite eğitimi boyunca ve devlet Opera ve balesinde çalıştığı yılarda tiyatro ile iç içe oldu.
2017 yılının Şubat ayında Ankara Devlet Opera ve balesinden emekli oldu ve Gerze’ye yerleşti. Aynı yılın Kasım ayında tiyatrosunu kurdu. 

AdminAdmin