Röportajlar
Giriş Tarihi : 25-09-2011 21:19   Güncelleme : 25-09-2011 21:19

Gerze Kürek Yarışında 3. Oldu

Karadeniz Kupası Deniz Küreği Yarışları Sinop'ta Gerçekleştirildi

Gerze Kürek Yarışında 3. Oldu

Karadeniz Kupası Deniz Küreği Yarışları Sinop'ta Gerçekleştirildi. Gerze Yelken ve Su Sporları Kulubü Yarışmalarda 3. oldu.

Türkiye Kürek Federasyonu (TKF) tarafından Türkiye'de ilk kez Sinop'ta başlatılan deniz küreği yarışlarına12 kulüpten toplam 68 sporcu katıldı.

 Kürek federasyonu başkanlığının faaliyet programında yer alan Karadeniz Kupası kürek yarışmaları 24-25 Eylül tarihleri arısında Sinop’ta yapıldı. Kürek spor tarihinde ilk defa sinop’ta yapılan bu organizasyona Türkiye’nin en önde spor kulüpleri ve sporcuları katılarak kıyasıya yarıştılar.

Sinop ilinde ilk defa yapılan bu yarışmalara ilimizden 3 takım (Sinop Açıkdeniz Yelken Kulübü, Sinop Karadeniz Yelken İhtisas ve Gerze Yelken ve Su Sporları Kulübü) katıldı.

Sinop insanının yoğun ilgi gösterdiği yarışmaları Vali Dr. Ahmet Cengiz, Belediye başkanı Baki Ergül, Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İçsever, Gençlik ve Spor Müdürü Gürsel Öztürk ve kalabalık bir protokol izledi.

Yarışmalarda Gerze Yelken ve Su sporları kulubü adına yarışan Fatma Küçük Bayanlar 500 metre kategorisinde Karadeniz Kupasında 3. elde etmiştir.




Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Spor İl Müdürü Gürsel Öztürk Su sporlarında yelken branşında olduğu gibi disiplinli ve sistemli çalışma ile kürek branşında da ilimizde başarının yakalanacağını belirtti.

Ayrıca bu sporun ilimizin turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacağını belirten Öztürk anne ve babalardan çocuklarının bu branşa yönlendirilmesi konusunda destek istedi


Gerze Yelken ve Su Sporları Kulübü Yönetimi




AdminAdmin