Yaşam
Giriş Tarihi : 03-04-2023 17:34   Güncelleme : 03-04-2023 17:55

Gerze Müftülüğü'nden ‘Sadaka Taşı’ geleneği

Gerze Müftülüğü tarafından yürütülen proje ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, ilçemizdeki tüm cami ve mescitlere konuşlandırılan gıda ve hijyen kumbaralarından faydalanabiliyor

Gerze Müftülüğü'nden ‘Sadaka Taşı’ geleneği

Gerze Müftülüğü, ilçemizdeki tüm cami ve mescitlerde sadaka taşı geleneğini yaşatmaya devam ediyor.

Özellikle depremzede kardeşlerimize yönelik olacak olan bu yardımlaşma aracılığıyla, ihtiyaç sahipleri, ibadethanelerdeki gıda ve hijyen kumbaraları ile ihtiyaç duyduğu ürünlere ulaşabiliyor.

İnsan onurunun incinmeden yardım almasını sağlayan eski yardımlaşma sistemlerinden biri olarak bilinen ‘sadaka taşı’ geleneği ile ilçemiz müftülüğünün sorumluluk alanı olan tüm ibadethanelerde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, ihtiyaç duydukları ürünlere kolayca ulaşabiliyor.

Veren elin kime verdiğini bilmediği, alan elin kimden aldığını görmediği bu sistem ile hayırsever vatandaşlarımız, ilçemizdeki tüm cami ve mescitlere konuşlandırılan gıda ve hijyen kumbaralarına gücü nispetinde gönlünden ne koparsa bırakıyor, ihtiyaç sahibi vatandaşlar da bu kumbaralardan faydalanıyor.

Ramazan ayı boyunca sürdürüleceği öğrenilen bu proje ile hayırsever vatandaşların ilçemizdeki tüm cami ve mescitlere yardımlarını bağışlayabileceği belirtilirken ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın da bu kumbaralardan istifade edebileceği kaydedildi.

AdminAdmin