Güncel
Giriş Tarihi : 25-09-2022 15:56   Güncelleme : 25-09-2022 18:46

Gerze'de 'Cittaslow Sunday Sokak Şenliği'

Cittaslow olan ilçemizde, Cittaslow Şehirleri ile eş zamanlı olarak Cittaslow Sunday Sokak Şenliği düzenlendi

Gerze'de 'Cittaslow Sunday Sokak Şenliği'

Bu yıl ilk defa, tüm dünya Cittaslow şehirleri ile aynı anda düzenlenen Cittaslow Sunday Sokak Şenliği, Cittaslow olan ilçemizde de renkli ve benzersiz görüntülere sahne oldu.

Etkinlikte Gerze’ ye özgü yiyecek ve içeceklerin tanıtım ve satışı yapılırken, gün boyu canlı müzik performansı ile bölge halkı eğlenceli bir gün geçirme fırsatı buldu. Etkinlikte kurulan stantlarda kültürel ürünlerden geleneksel nokul, kuşburnu pekmezi, kızılcık marmelatı, gül sirkesi, turşu, gözleme gibi ürünlerin satışı büyük ilgi gördü.

Ürünlerin tanıtılması, yerel pazarın geliştirilmesi, kooperatifleşme, küçük üreticinin desteklenmesi, yerel değerlerin ön plana çıkarılması amacıyla düzenlenen, Adnan Menderes Sanat Sokağından başlayarak İskeleye kadar uzanan sokak şenliğinde ilçemiz ev hanımları, ilçemizde bulunan hobi atölyeleri ve hobi ürünü üreten eller, şairler, müzisyenler, sanatkâr ve zanaatkârlar bir araya geldi.

Açılış kurdelesi kesilmeden önce kısa bir konuşma yapan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze'de ilk kez olan ve dünya genelindeki Cittaslow şehirlerinin hepsinde ortak olarak kutlanan sokak şenliğine katılan misafirlere teşekkür etti.

Gerze, Türkiye’ nin 13. Sakin Şehri

Şensoy, “Gerze, tarihi, doğası ve yeşiliyle başvurduğu bu uluslararası ağa Şubat 2017'de kabul edilirken Türkiye'nin 13. Sakin Şehir unvanını kazanmış oldu. Geçen bu süre zarfında bu sayı Türkiye' de 21'e yükselirken Gerze ise katıldığımız her platformda yaptığımız çalışmalar ile örnek alınan şehirlerarasında gösterildi.

Tarihi dokusunu gün yüzüne çıkarttığımız çalışmalar ve el emeğini ve sanatı yaygınlaştırdığımız projelerle birlikte Gerze'yi marka bir şehir haline getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Dünya'da 287 özel şehirden birisi olan Gerze'miz e gerçekleştireceğimiz sokak şenliğimize katılımlarınız sebebiyle teşekkür eder, keyifli vakit geçirmenizi dilerim” diye konuştu.

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar ise gelen tüm misafirlere teşekkür ederken “bugün tüm dünya’ da eş zamanlı bir şekilde 287 şehirde sokak şenliği düzenleniyor. Sokak şenliğimizde yöresel ürünler, geleneksel el sanatları, evlerimizde, sokaklarımızda insanlarımız tarafından el emeği göz nuruyla yapılan ürünlerimiz sergileniyor. Sakin Şehir Gerze’miz inşallah daha güzel etkinliklere sahne olur” diye konuştu.

Gerze’ de yerel lezzetlerin tadılabileceği alanların oluşturulması lazım

Açılış kurdelesi kesilmeden önce konuşan Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, kısaca Cittaslow’ un tarihinden bahsederken, “benim Gerzeli hemşehrilerimden beklediğim şey çocuklarımız Gerze Hacı Kadı Tavuğu yiyebilmeli, nokul yiyebilmeli. Bu ürünlerin tüketilebileceği alanlar oluşturulmalı. Bir Avrupalı Cittaslow denilip buraya geldiğinde yerel lezzetleri tadabilmeli. Gerze gibi güzel bir kentte, yerel lezzetlerin yenilebileceği alanlar oluşturmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu eşi Filiz Karaömeroğlu ile Gerze Kaymakamı Tekin Dundar ve Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ile birlikte açılan stantları tek tek gezerek stant sahipleriyle sohbet etti, katılımcı belgelerini teslim etti.

AdminAdmin