Güncel
Giriş Tarihi : 24-09-2023 14:11   Güncelleme : 24-09-2023 17:21

Gerze'de 'Cittaslow Sunday Sokak Şenliği'

Cittaslow olan ilçemizde, Cittaslow Şehirleri ile eş zamanlı olarak Cittaslow Sunday Sokak Şenliği düzenlendi

Gerze'de 'Cittaslow Sunday Sokak Şenliği'

Bu yıl Gerze’ de ikincisi düzenlenen, tüm dünya Cittaslow şehirleri ile aynı anda yapılan Cittaslow Sunday Sokak Şenliği, Cittaslow olan ilçemizde de renkli ve benzersiz görüntülere sahne oldu. 

Etkinlikte Gerze’ ye özgü yiyecek ve içeceklerin tanıtım ve satışı yapılırken, gün boyu canlı müzik performansı ile bölge halkı eğlenceli bir gün geçirme fırsatı buldu. 

Etkinlikte kurulan stantlarda kültürel ürünlerden geleneksel nokul, kuşburnu pekmezi, kızılcık marmelatı, gül sirkesi, turşu, gözleme gibi ürünlerin satışı büyük ilgi gördü. Ürünlerin tanıtılması, yerel pazarın geliştirilmesi, kooperatifleşme, küçük üreticinin desteklenmesi, yerel değerlerin ön plana çıkarılması amacıyla düzenlenen, Adnan Menderes Sanat Sokağından başlayarak İskeleye kadar uzanan sokak şenliğinde ilçemiz ev hanımları, ilçemizde bulunan hobi atölyeleri ve hobi ürünü üreten eller, şairler, müzisyenler, sanatkâr ve zanaatkârlar bir araya geldi. 

Açılış kurdelesi kesilmeden önce kısa bir konuşma yapan Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze'de ilk kez olan ve dünya genelindeki Cittaslow şehirlerinin hepsinde ortak olarak kutlanan sokak şenliğine katılan misafirlere teşekkür etti. Gerze, Türkiye’ nin 13. Sakin Şehri Şensoy, “Gerze, tarihi, doğası ve yeşiliyle başvurduğu bu uluslararası ağa Şubat 2017'de kabul edilirken Türkiye'nin 13. Sakin Şehir unvanını kazanmış oldu. Geçen bu süre zarfında bu sayı Türkiye' de 21'e yükselirken Gerze ise katıldığımız her platformda yaptığımız çalışmalar ile örnek alınan şehirlerarasında gösterildi. Tarihi dokusunu gün yüzüne çıkarttığımız çalışmalar ve el emeğini ve sanatı yaygınlaştırdığımız projelerle birlikte Gerze'yi marka bir şehir haline getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Dünya'da 259 özel şehirden birisi olan Gerze'miz e gerçekleştireceğimiz sokak şenliğimize katılımlarınız sebebiyle teşekkür eder, keyifli vakit geçirmenizi dilerim” diye konuştu. 

Açılış kurdelesi kesilmeden önce konuşan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, 7 gün 7 gece sürecek olan Sokak Şenliğinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Vali Özarslan, bugünün gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken, “şenliğimiz hayırlı uğurlu olsun. Çağın ve teknolojinin getirdiği faydalar var, bunu biliyoruz. İnsanoğlunun yaradılışında iyiye, güzele doğru bir yönelim var, bundan dolayı bu gelişmenin faydalarını görüyoruz, yeniliği seven bir milletiz ancak insanın özünde yaradılışından gelen hırslar ve özellikler var.

İnsanın özünde ‘küçük güzeldir, büyük çirkindir’ diye bir söz var, gerçekten de 50 bin nüfusun altında olan kasabalarımız, ilçelerimizi biz küçük diye addediyoruz. Burada görüyoruz ki insanların iletişimi, sosyalleşme ihtiyacı, burada gerçekleşebiliyor.

Burada yaşadığınız için gerçekten çok şanslısınız. Burada evler birbirine uzak olabilir ama insanlar birbirine yakın” diye konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ile Gerze Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı ve Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ile birlikte açılan stantları tek tek gezerek stant sahipleriyle sohbet etti, katılımcı belgelerini teslim etti. 

AdminAdmin