Güncel
Giriş Tarihi : 21-12-2023 10:52   Güncelleme : 24-12-2023 14:45

GERZE'DEN KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDILAR

Gerzeli umreciler, Garaj Camii önünde düzenlenen etkinlikle kutsal topraklara uğurlandılar

GERZE'DEN KUTSAL TOPRAKLARA UĞURLANDILAR

Gerzeli Umreciler bu gece Gerze Garaj Camii önünde gerçekleşen Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dualarla Kutsal Topraklara uğurlandılar.

Gerze’ den Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla umre için kutsal topraklara gidecek 2023-2024  'in ilk kafilesi Abdaloğlu köyü Bektaş Mahallesi Camii İmamı Abdurrahman Yoldan resayetinde yola çıktı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın umre organizasyonu ile Gerze’den kutsal topraklara gidecek umreciler ile onlara refakat eden din görevlileri, Abdaloğlu köyü Bektaş Mahallesi Camii İmam-Hatibi Abdurrahman Yoldan ve Belören köyü Alibey Mahallesi Camii İmam-Hatibi İsa Sarı, Gerze Garaj Camii önünde dualar ile uğurlandı.

Programa, Gerze İlçe Müftülüğü Vaizi M. Cemal YILMAZ, müftülük personelleri, din görevlileri ve umrecilerin aileleri, yakınları katıldı.

Uğurlama programında, kutsal topraklara gitmenin heyecanını yaşayan umrecilere kısa bir konuşma yapan Yılmaz, Allah ve Resul’ünün misafiri olarak yola çıkan umrecilerden memleketimiz ve Gazze için de dua etmelerini, orada vakitlerini iyi değerlendirip ibadetle geçirmelerini istedi.  

Program, yapılan dua ile sona ererken, yakınlarıyla vedalaşan umreciler gözyaşları ile kutsal topraklara gitmek üzere Çarşamba Havalimanı, İstanbul'dan Kutsal topraklara dualarla uğurlandılar.

AdminAdmin