Siyaset
Giriş Tarihi : 25-04-2011 16:17   Güncelleme : 25-04-2011 16:17

Gerzenin Sesin'den Valiye Ziyaret

Gerzenin Sesi Ekibi Vali Dr. Ahmet Cengiz'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Gerzenin Sesin'den Valiye Ziyaret

 

Gerzenin Sesi Ekibi Başyazarımız Fatih Uysal ve www.gerzeninsesin.com da ilgiyle takip edilen köşe yazarlarımız Ramazan Osma, Cesur Göçmen, Dr. Aytaç Akın ve Esra Öztürk, Dr. Ahmet Cengiz’e nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Yapılan ziyarette Sinop ile ilgili çeşitli konulara değinen Vali Cengiz: ‘’ Sinop tarihi çok zengin bir kültür harmanı, Sinop’un her köşesinde farklı güzellikler var. Hepsine hak ettiği değerin verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü burası beş farklı kültür katmanından oluşan bir şehirdir.’’ dedi.

 

Osmanlı tarihi alanında yazılar yazan köşe yazarımız Ramazan Osma, Fatih Sultan Mehmet döneminde Sinop'un fethi sırasında, Hamsilos koyunun Osmanlı savaş gemilerine ev sahipliği yaptığını vurgulayarak o dönemin anımsatılabilmesi amacıyla, geçmişi yad etmek gayesiyle burada çeşitli projeler yapılıp yapılamayacağını sordu. Vali Cengiz, bu soru üzerine Hamsilos’un sit alanı olmasından dolayı bu bölgede özel bir çalışma yapılamadığını ifade etti..Ancak ne olursa olsun soyut ve somut ne kadar kültürel değer varsa hepsinin ön plana çıkarılması gerektiğini belirten Vali Cengiz,’’Sinop geçmişten bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi zenginliği olan bir ilimizdir. Hamsilos için çeşitli projeler hazırlanarak Çevre Bakanlığına sunuldu. Sinop’umuzu hem tarihi hem de turistik değerleriyle tanıtmaya ve bu sayede ilimizi marka yapmaya gayret edeceğiz.'' dedi.

 

Ayrıca, Yeniçağ tarihi alanında master yaptığını ifade eden Vali Dr.Ahmet Cengiz tarihle yakından ilgilendiğini ve  10 yıl Osmanlı arşivinde çalışmalar yaptığını kaydetti.

 

Gerzenin Sesi ekibinin Dr. Ahmet Cengiz’e teşekkür ve başarı temennileriyle ziyaret sona erdi.

AdminAdmin