Güncel
Giriş Tarihi : 20-04-2018 18:17   Güncelleme : 20-04-2018 18:50

Hayvan pazarları, şap hastalığı nedeniyle kapatıldı

Yenikent ve Kabalı Canlı Hayvan Pazarı, şap hastalığı nedeniyle alınan karantina tedbirleri sonrasında ikinci bir talimata kadar kapatıldı

Hayvan pazarları, şap hastalığı nedeniyle kapatıldı

Yenikent ve Kabalı Canlı Hayvan Pazarı, şap hastalığı nedeniyle alınan karantina tedbirleri sonrasında  ikinci bir talimata kadar kapatıldı

Şap hastalığına karşı mücadele edilmesi için, karantina altına alınan bölgelerde şap aşısı yapılacak. Şap hastalığı ile mücadelenin tamamlanmasıyla yapılacak bildirime kadar Kabalı ve Yenikent hayvan pazarları kapalı kalacak.

Türkmenoğlu Köyünde bildirilen şap hastalığı şüphesi nedeniyle harekete geçen Gerze İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri yaptıkları incelemede şap hastalığı tespit ederek Yenikent Köyü Canlı Hayvan Pazarının ikinci bir talimata kadar kapalı tutulmasına karar verdiler. Sinop İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de tespit edilen şap hastalığı üzerine kendi müdahil bölgesi olan Kabalı Canlı Hayvan Pazarının geçici olarak kapatılmasına karar verdi.

Hayvan varlığını ve hayvansal üretimdeki verimi tehdit eden, ekonomik kayıplara sebep olan şap hastalığının yayılmasının önlenmesi amacıyla Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonunda alınan kararla vatandaşların gördükleri Şap Hastalığı vakalarını, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüklerine bildirmelerinin büyük önem arz ettiği belirtilerek, şap hastalığıyla karşılaşılması durumunda besicilerin il ve ilçe müdürlükleriyle acilen iletişime geçmeleri istendi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül