Siyaset
Giriş Tarihi : 05-12-2023 15:31   Güncelleme : 06-12-2023 12:55

İl Genel Meclisi Üyeliğine Mithat Tuzcuoğlu aday oldu

CHP’ de yerel seçimler öncesi adaylık müracaatları devam ediyor. Sinop CHP İl Genel Meclis Üyeliği için aday adayı olan Mithat Tuzcuoğlu oldu

İl Genel Meclisi Üyeliğine Mithat Tuzcuoğlu aday oldu

Bugün saat 14.00’ te CHP İlçe Başkanlığına gelen Mithat Tuzcuoğlu, gerekli evraklarını tamamlayarak resmen İl Genel Meclisi Üyeliğine aday adayı oldu.

Parti binasında CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak’ a evraklarını teslim eden Tuzcuoğlu’ na destekçi olarak partililer de hazır bulundu.

CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak yaptığı açıklamada, “önümüzde yerel seçimlerimiz var, bu yerel seçimlerde belediye başkanı aday adayları, belediye meclisi aday adayları resmi başvurularını yapıyor. Başvuru sürecimiz bugün itibariyle bitiyor. İl genel meclisi üyesi aday adayı olmak için Mithat Tuzcuoğlu arkadaşımız burada. Kendisi partimize emek veren arkadaşlarımızdan bir tanesi. Kendisine hayırlı olsun diyor, tebrik ediyorum” dedi.

Başvuru evraklarını CHP Gerze İlçe Başkanı Birol Sazak’a teslim eden Tuzcuoğlu yaptığı açıklamada, “1967 dikmen doğumluyum. Doğduğumda dedem muhtardı, Ali Tuzcuoğlu. Sonrasında İl Genel Meclis Üyeliği yaptı. O yıllardan bu yana bizde gözümüzü açtığımızda Altı Ok’u evimizde gören insanlardandık. Babam devlet memuru olmasına rağmen gönlü hep CHP’den yana olmuştur. Maalesef her seçim sonrası dedemin kazandığı il genel meclisi üyeliği nedeniyle babam sürgüne gitmiştir. Bunların cezasını biz gördük, geçirdik yaşadık. 6 oku gördüğümüzde 10 yaşındaydım ve mahallede dağıtılan küçük afişler vardı. Biz doğal olarak Bülent Ecevit ve Altı Ok’lu afişlerini toplardık. Biz bu süreçlerden geçerek yıllar sonra dedemin ismi hala oralarda anılır. Bize çok güzel bir miras bıraktı babam ve dedem. Onların dostluklarını hala sürdürüyoruz. Yıllar sonra hayat mücadelesinde karayollarına girdik. 28 yıl karayollarında çalıştıktan sonra, 1999 yılında Boyabat ilçesinde karayolları kurulduğunda hem karayollarının hem özel idarenin içinde oldum. Dedemin o yıllarda sarfetmiş olduğu mücadeleyi çok iyi anlıyorum.

Boyabat’ta belediyelerde özel idarede köylerin sorunlarıyla yakından ilgili olduk. Boyabat, Durağan, Saraydüzü, Vezirköprü yollarında görev yaptım. 1999 yılında Yaşar Topçu’nun, Demirel ile Sinop’taki bütün yolların temel atma işlerinin hepsinin içinde vardım. Sorunların içindeydim ve gayet konulara vakıfım. Gerçekten yapılan yanlışlarla devletin parasının çarçur edildiğini de gördüm. Ve bu konuda dedemin 1978 yılında Vali Dokuzoğlu’na söylediği sözü hiç unutmuyorum. Bunu bana söyleyenler dedemle çalışan insanlardı. Devletin parasının çarçur edilip köylünün bu paradan yeteri kadar yararlanamadığından bahsediyordu. Bu çok üzücü bir şey. Devletin malının mülkünün devlete ve köylüye yararlı olması gerekir. Bu tam tersine yanlış yatırımlar yapılması durumları söz konusuydu. Bu mücadeleyi gördük. Sonra karayollarından emekli olduk. Olduğumun ertesi günü gelip kaldığımız yerden, dedemizin, babamızın, büyüklerimizin mücadelesine devam etmek için buradayım. En azından farlılık yaratıp, birikimimizle kimlere dokunabilirsek, neye dokunabilirsek ona dokunacağız.

Hala yol ve çeşme sorununun devam etmesi çok üzücü. Bunlar kaynakların doğru kullanılmamasından kaynaklanıyor. Köylerde aslında daha büyük sorunlarımız var. Köyden kente göçler var. Köydeki okullarımız kapandı. Su sorunlarımız, tarım, hayvancılık sorunlarımız devam ediyor. Göç hala devam ediyor. Bizim de belediyecilik sorunlarımızı arttırıyor. Yani çok düzensiz bir yapılaşma var. Biz bunların planlamasını yapacağız özel idare müdürleri, görevli teknik eleman arkadaşlar bunları planlı programlı çalışacaklar. Bir kepçenin bir köyde işi bitmeden bir diğerine yollanması doğru değil. Köylerin sorununu çözerken adım adım gitmek lazım.

Sizleri daha fazla meşgul etmek istemiyorum. Diğer arkadaşlara da başarılar diliyorum. Onlarda bizim için çok değerli. Hakkaniyetli olarak bir seçim yapacağız. Adaylarımız çıkacak ve biz onları hep beraber kişileri baz almadan işimize bakacağız. Ülkedeki sorunlar büyük buna çözüm odaklı olacağız. Bu konuda hepimiz birbirimize desteğiz umarım daha güzel şeyler olacak” dedi.

Tuzcuoğlu’nun İl Genel Meclisi aday adaylığı başvurusuna CHP Gerze Belediye Başkanı Aday Adayları Ahmet Uyanıksoy ve Osman Belovacıklı da katıldı.

AdminAdmin