Güncel
Giriş Tarihi : 06-07-2023 12:03   Güncelleme : 08-07-2023 15:34

İlçe Müftüsü Karar’ ın tayini çıktı

Gerze İlçe Müftüsü olarak görev yapan Müftü Bayram Karar’ ın tayini Samsun’ un Canik İlçesine çıktı

İlçe Müftüsü Karar’ ın tayini çıktı

Gerze’ de 2016 yılından bu yana görev yapan İlçe Müftüsü Bayram Karar’ ın ilçeden tayini çıktı. Samsun’ un Canik ilçesine Müftü olarak atanan Karar’ ın yerine Ankara ili Polatlı İlçesi Vaizi Mustafa Aktaş Gerze Müftüsü olarak atandı.

MÜFTÜ BAYRAM KARAR İÇİN TEŞEKKÜR VE VEDA YEMEĞİ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Gerze Diyanet- Sen İlçe Temsilciliği ve Gerze Din Görevliler Derneği tayini çıkan Gerze Müftüsü Bayram Karar ve Bafra Müftülüğüne tayini çıkan Gerze Vaizi Hasan Çakıroğlu ve emekliye ayrılan Müftülük Şefi Ali Turan Kılıç için veda yemeği düzenledi. Diyanet-Sen Gerze İlçe Temsilciliği ve Gerze Din Görevlileri Derneğinin ortaklaşa düzenlediği yemeğe din görevlilerin yanı sıra İlçe Müftüsü Bayram Karar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve dernek başkanları iştirak etti.

Yemekte Diyanet Sen Gerze İlçe Başkanı Raif Koç yaptığı teşekkür konuşmasında sendikalarının sürekli mazlumun ve mağdurun yanında olduğunu, özellikle yardımlaşma ve dayanışma konusunda ayrım yapmadan din görevlilerinin hizmetlerinin olduğunu beyan ettikten sonra İlçemizden tayini çıkan İlçe Müftüsü Bayram Karar'a ve İlçe Vaizi Hasan Çakıroğlu'na bugüne kadar ilçemizdeki hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek yeni görev yerlerinde başarılar diledi.

Ayrıca emekliye ayrılan Müftülük Şefi Ali Turan Kılıç' a bundan sonraki hayatında sağlık ve mutluluk temenni ettiler. Daha sonra Gerze Din Görevlileri Derneği Başkanı Abdurrahman Gürsoy’ da bir teşekkür konuşması yaptı. Yapılan konuşmaların akabinde Müftü Bayram Karar’ a, Vaiz Hasan Çakıroğlu’ na ve Müftülük Şefi Ali Turan Kılıç’ a hediye takdiminde bulunuldu.

Bizlerde Gerze’ nin Sesi gazetesi Ailesi olarak gazetemize ve haberlerimize gösterdiği hassasiyetten ötürü Müftü Bayram Karar’ a teşekkür eder yeni görev yerinde başarılar dileriz.

BAYRAM KARAR KİMDİR?

Gerze İlçe Müftülüğünden önce Çankırı/Çerkeş vaizliği görevinde bulunan Bayram Karar 1970 Ordu-Kumru doğumlu. İlk dini tahsilini dayısı Dursun Olgaç hoca efendiden aldı. Hafızlığını Fatsa İslâmdağ (Çatak) Kur’an Kursu’nda 1984‘te ikmal etti. Aynı kursta Halil Tatlıgül hoca efendiden bir yıl Arapça okudu. Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinden mezun oldu.1988 yılında müezzin-kayyım olarak diyanette görev aldı. 1997–2004 yılları arasında Fatih Çollak Hoca efendiden talim dersleri aldı. 2005’te Diyanet İşleri Başkanlığı Pendik Haseki Eğitim Merkezinde ihtisas programını bitirdi. Durağan ilçesinde bir süre vaizlik yaptıktan sonra 2006-2009 yılları arasında (Artvin)/ Şavşat ilçe Müftüsü olarak göreve başladı. 2009’da Çankırı / Çerkeş İlçe Müftüsü olarak atandı. Burada iki yıl Müftülük hizmetinin akabinde 2011-2016 yılları arasında Avusturya Viyana ‘da din görevlisi olarak yurt dışı görevinde bulundu. Yurt dışı dönüşü Çankırı / Çerkeş Vaizi olarak göreve başladıktan kısa bir süre sonra İlçemize Müftü olarak atandı. 2016 yılından bu yana Gerze Müftüsü olarak görev yapan Karar’ ın tayini Samsun’ un Canik İlçesine çıktı. Bayram Karar evli ve iki çocuk babasıdır.

AdminAdmin