Güncel
Giriş Tarihi : 01-07-2021 11:17   Güncelleme : 01-07-2021 11:30

Kabotaj Bayramı Kutlamaları Başladı

Gerze’de Kabotaj Bayramı kutlamaları çelenk sunma töreni ile başladı

Kabotaj Bayramı Kutlamaları Başladı

Türkiye’nin denizlerde ticaret yapma hakkı ile kıyı ve limanlarını deniz ticaret hukukuna göre uyarlamasının 95’inci yıldönümü olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları başladı.

Atatürk Anıtı önünde başlayan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı töreni, Atatürk Anıtına Gerze Liman Başkanlığı çelenginin konulması ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesiyle başladı.

Çelenk sunma törenine Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze Liman Başkanı Engin Kirpitçi, Gerze Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Gerze Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Gültekin Olgunsoy, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Keskin, Tarım ve Orman Müdür V. Özbay Akkaş ile vatandaşlar katıldı.

Kutlamalar, saat 14.00’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve denizlerde hayatını kaybeden aziz şehitlerimiz anısına hazırlanan çelengin açığa gidilerek denize bırakılması ve 14.30’da Gerze Balıkçı Barınağı’nda Gerze Belediye Başkanlığı ile Liman Başkanlığı tarafından temin edilen dalgıçlar tarafından deniz dibinin temizlenmesi ile devam edecek.

AdminAdmin