Balkonlara, klimalara, saksılara girip yuva kuran kumruları; bu yuvaları bozmamak için klimasını, aracını kullanmayan vatandaşlarımıza ilçemizde de çoğu zaman şahit olduk, olmaya da devam ediyoruz.
Bu defa anne kumru alışılagelmişin dışında, hal içinde bulunan Gerze S.S. Gerze Yöresel Ürünler Kadın Girişimci Üretim Kooperatifinin duvarında bulunan kablonun içine yuva yaparak yumurta bıraktı. Kadın emekçilerimiz davetsiz misafirlerine gözü gibi bakarak hem anne kumruya hem de yumurtaya zarar gelmemesi için uğraşıyor.
10 gün önce ağaç dalı, yaprak gibi malzemeleri kablonun içine taşıyıp yerleştirdiğini kaydeden Kadın Kooperatifindeki emekçi ve üretici kadınlarımız, kumrunun yaklaşık 10 gün önceden yuvayı kurmaya başladığını, annenin hem kendine hem de yumurtasına zarar vermeyecek bir yeri yuva yapmak için tercih ettiğini kaydettiler.
































