Siyaset
Giriş Tarihi : 28-11-2023 15:55   Güncelleme : 28-11-2023 16:59

Osman Belovacıklı, resmen aday adayı!

Eski Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Gerze Belediye Başkanı Aday Adaylık başvurusunu yaptı

Osman Belovacıklı, resmen aday adayı!

2009-2019 yılları arasında iki dönem Gerze Belediye Başkanı olarak görev yapan Belovacıklı, 31 Mart 2024’de yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçiminde aday olabilmek için aday adaylık başvurusunu gerçekleştirdi.

Belovacıklı, CHP İlçe Başkanlığında İlçe Başkanı Birol Sazak’ a başvuru evraklarını teslim etti. Aday Adayı Belovacıklı yaptığı açıklamada Gerze’yi marka bir şehir haline getirmek için uğraşan ve uluslararası belediyeler birliği olan Cittaslow’a Gerze’nin girmesinde büyük katkıları olduğunu belirtti.

Aday Adayı Osman Belovacıklı’ nın başvuru evraklarını almadan önce açıklama yapan İlçe Başkanı Birol Sazak ön seçim olacağının altını çizerek, “biliyorsunuz önümüzde ülkemiz için önem arz eden yerel seçimler var, bu Gerze’ miz için de büyük önem arz ediyor. CHP İlçe Başkanlığı olarak göreve geldiğimiz 11 Ağustos 2023’ ten bu yana yaklaşık 3 ay 10 gün oldu. O günden bu yana örgütümüz, üyelerimiz, tüm yönetim kurulu üyelerimle birlikte yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Bu hazırlık çalışmalarında zorluk ve imkansızlıkları aşarak ilerliyoruz. Bu hazırlık çalışmalarımızda bizlere aday adayı arkadaşlarımızdan maddi ve manevi destekleri oldu ve olmaya devam ediyor. Bizlerde her daim yanımızda olan aday adayı arkadaşlarımızın yanlarında olacağız.

Burası Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı çatısı, CHP'ye gönül vermiş herkes bu çatının altında, hepimiz bu şemsiyenin altındayız. Tüm Aday Adaylarımızın bu çatı altında seçilerek görev almış, sorumluluk almış olan bizlerle, öncelikli olarak paylaşım yapmalarını istiyoruz. Bir olacağız, kucaklaşacağız daha güçlü olacağız diyorsak bunu fiilende göstermek durumundayız. Kimse kendini bu çatının üzerinde görmesin istiyoruz. CHP adına istekler, öneriler, projeler öncelikli olarak ilçe başkanlığımız ile paylaşılsın istiyoruz. Seçildiğimiz günden bu yana yönetim olarak hep dik durduk, herkese yakın olduk, bu yakınlığıda herkesten beklemek hakkımız.

Biraz sonra açıklamasını yapacak olan Sayın Osman Belovacıklı geçen iki dönemde Belediye Başkanlığı yapmış, deneyim ve başarılı çalışmalara CHP adına imza atmış birisi.
kararımızla Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğini Gerze' de en iyi bir şekille temsil etmiş bir kişi. Kendisine çıkmış olduğu bu yeni yolda başarılar diliyorum, tebrik ediyorum, yolu açık olsun. Cumhuriyet Halk Partisi Gerze İlçe Örgütü olarak biz inandık, Gerzemizi tekrar kazanacağız. Bunu yönetim kurulu kanırımızla aldığımız ön seçim ile yapacağız. Üyelerimizin katıldığı, oy kullanacağı ve Belediye Başkan aday adaylarını sandığa sokacağımız seçimle belirleyeceğiz. Belediye Başkan adayımızı ön seçim ile belirleyeceğiz. Sandıktan çıkacak adayımızın Gerze' nin herkesin büyük bir seçmen kitlesinin kabul gördüğü, olur verdiği bir aday olacağına inanıyorum, üyelerimize güveniyorum, dediğim gibi Belediye Başkanını Gerze halkı seçecek"
 dedi.

‘Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır’ diyen aday adayı Osman Belovacıklı, parti üyeleri ve Gerze halkından destek beklediğinin altını çizdi. Belovacıklı yaptığı açıklamada, “emekli olduğumda tek bir arzum vardı, biz siyasetten gelen bir ailenin çocuğuyuz. Yılarca devlet memuru olduğum için siyasi bir partiye üye olamamıştım ama ailemiz kökten CHP’ li bir ailedir. Böyle olunca da emekli olunca yaptığım ilk iş CHP’ ye üye olmak oldu ve bu parti üyeleri beni 2008 yılında ilçe başkanlığı ile onurlandırdı. 2009 seçimlerinde sizlerin ve halkımın katkısıyla Gerze Belediye Başkanı olarak seçtiler. Çok güzel bir kadromuz vardı. Gerze’ de yaşayanlar çok iyi bilir. Biz kollarımızı sıvadık, alt yapıdan başladık 120 km kanalizasyon yapıp, üst yapı çalışmalarına başladık.

GERZE’ Yİ İLK KEZ DOĞALGAZLA TANIŞTIRDIK

Ekibimle birlikte proje üstüne proje yaparak Gerze’ de hatta Sinop’ ta koordinasyon toplantılarında Gerze birinci sırada yer aldı. 2009-2019 yılları arasında kültürel, sanatsal, alt yapı, üst yapı, aklınıza ne gelirse bir belediyenin yapabileceği her şeyi yaptık. Bu çalışmaları ben kendi başıma yapmadım, bu çalışmaları siz değerli Gerze halkının katkılarıyla, ilçe yönetimimin bana verdiği destekle, ciddi ve bilimsel anlamda çalışmalarla başardık.

2019 yılında Gerze farklı bir ilçe haline geldi. Bütün dünyadaki bizim gibi kasabaların, şehirlerin kazanmaya çalıştığı Cittaslow dediğimiz ilçenin tanıtımını sağlayan uluslararası projelerde bize öncülük tanıyan Cittaslow unvanını aldık.

TERMİK SANTRALE KARŞI DÜNYA’ YA ÖRNEK GÖSTERİLEBİLECEK BÜYÜK BİR DİRENİŞ GÖSTERDİK

2019 yılında 4 bine yakın göç aldık, gelenlerin hepsi canımız ciğerimiz ama Gerze bu halde değildi, onlar buraya geldiklerinde Gerze sanki böyleymiş gibi davrandı. 2019 yılında 341 oy farkla seçimi kaybettik ama biz yıldık mı? Yılmadık.

Bir ofis açtık. Gerze’ yle iç içe olmaya devam ettik. Sabahtan akşama kadar iş olan vatandaşlarımıza, hastanede postanede işi olan vatandaşlarımıza yardım etmeye çalışıyoruz. Biz geçmişimizden her zaman örnek aldık. Hangi hataları yaptık? Kimleri kırdık? Ne yaptıysak bunlardan ders çıkararak önümüze baktık.

Sevgili Gerzeliler, ben bu seçimlerde yeniden aday adayı oldum. Bana ‘sana 10 sene yetmedi mi?’ diyenler oluyor. Yetmedi arkadaşlar, hevesim kursağımda kaldı. Öyle projeler yazdık ki bu projeler yarım kaldı. Bu projeleri tamamlayıp, Gerze’ yi tüm dünyaya tanıtan bir ilçe haline getireceğiz, bunun mümkün olması için sizlerin desteğine ihtiyacım var” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin