Siyaset
Giriş Tarihi : 29-04-2011 11:45   Güncelleme : 29-04-2011 11:45

Umreciler Kutsal topraklara Uğurlandı

İskele Camii Önünde Yapılan Uğurlama Töreninde Sevinç ve Hüzün Biraradaydı.

Umreciler Kutsal topraklara Uğurlandı

İlçe müftülüğünün iskele Camiinde tertip etmiş olduğu uğurlama töreninde sevinç ve hüznü bir aradayd.

 

Uğurlamaya Umrecilerin akrabaları arkadaşları, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Ak Parti Milletevekili adayları  Mehmet Ersoy ve İbrahim Felek ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

 

Gerze Müftüsü Ömer Yay yapmış olduğu konuşmada “Diyanet İşleri Başkanlığı 2011 Yılı Umre Programı Dahilinde Gerze İlçe Müftülüğü Organizesinde Yenikent Beldesi Camii İmam-Hatibi Ahmet GÖÇ’ün Grup Hocalığında 43 Kişi Umre Yolculuğuna” gideceğini belirtti.  

Müftü Yay, Her Yıl Olduğu Gibi Bu Yılda Umre ve Daha Geniş Bir Zaman Dahilinde Yapılan Bir İbadetin Suudi Arabistan Devleti Hac Kontenjanını Kısıtladığından Dolayı İkinci Kez Hacca Gidilemediğinden, Umre Talebi Her Geçen Yıl Artmaktadır. Dolayısıyla Maddi ve Manevi Hayatını Gözden Geçirmek Açısından İmkanı Olanların Umreyi Tercih Etmeleri Önemli Bir Fırsattır.

 
Bu Manevi İklimi Yaşamak ve Mukaddes Mekânları Ziyaret Etmek Amacıyla Umre Ziyaretine AyrılanZaman Dilimi Çok İyi Değerlendirilmeli ve Herkesin Bu Manevi Aşkı Yaşması Lazımdır. 

Bu Duygu ve Düşünceler Işığında Umreye Giden ve Gidecek Olan Vatandaşlarımızın İbadet ve Dualarının Kabulünü Yüce Allah’tan Niyaz Ederim.”dedi.

 

Ayrıca, Umrecilerin, 18.05.2011 Tarihi İtibarıyla umre ibadetlerini tamamlayarak geri dönecekleri belirtildi.

 

 
 
Gerze İlçe müftüsü Ömer Yay Konuşma Yaparken
 
Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı Ak Parti Milletvekili Adayları Mehmet Ersoy ve İbrahim Felekle Sohbet Ederken
 
 
 
 
AdminAdmin