Siyaset
Giriş Tarihi : 24-11-2023 14:36   Güncelleme : 25-11-2023 16:57

Uyanıksoy: “HAL BİR SANAT MERKEZİ OLACAK”

Gerze Belediye Başkanı Aday Adayı Ahmet Uyanıksoy, Hal Projesini anlattı. Uyanıksoy, “Gerzemizin tüm el emekçilerini, sanatçılarını, gençlerini Hal sanat merkezinde toplayacağız” dedi

Uyanıksoy: “HAL BİR SANAT MERKEZİ OLACAK”

CHP Gerze Belediye Başkanı Aday Adayı Ahmet Uyanıksoy, yaptığı açıklamada Hal Projesini anlattı.

Proje kapsamında hali bir sanat merkezine dönüştüreceklerini kaydeden Uyanıksoy, Gerze’ nin tüm el emekçilerini, sanatçılarını, gençlerini Hal Sanat Merkezinde toplayacaklarını belirtti.

GERZE’MİZ KAZANACAK: HEP BERABER, HEPİMİZ İÇİN YAPACAĞIZ

Uyanıksoy, “Halin iç bölümündeki orta alanda cafe oturma alanı olacak, üzeri yarasa tente ile kapatılacak. Burada bulunan dükkânları daha iyi bir adrese taşıyacağız kimse mağdur edilmeyecek. Alt katta bulunan bu dükkânlar evlerinde küçük atölyelerinde üreten insanların olacak, Ahşap tekne, çini, örgü, yöresel ürünler, dokumalar, dönüşüm işi yapanlar burada olacak. Bu adres hem üretim hem satış yeri olacak. Aynı zamanda burada zaman zaman açık hava toplantıları, tiyatro gösterileri, toplantılar yapılabilecek. Üst katlar yeniden düzenlenecek, konservatuar, kütüphane, bilgisayarlı okuma alanları, el sanatları kursları, bilgisayar ve dil kursları için kullanılacak. Dış bölümdeki dükkânlar tamamen kalacak. Burası turistlerin uğrak yeri olacak. Gerze’de sanatın sanatçının, el emeği işler yapanların adresi burası olacak. Özellikle kadınların el emeklerini üretebildikleri, satabildikleri aile bütçesine katkı sağladıkları bir merkeze dönüşecek. Halin içini tamamen düzenleyeceğiz, binalara otantik bir görünüm sağlayacağız. Müthiş bir aydınlatma yapacağız. Yine bu adreste yılın belli zamanlarında kermesler, küçük festivaller düzenleyeceğiz. Bu proje hal binasının bir sanat kültür merkezi olmasını sağlayacak. Birçok el emekçisi ve sanatçımıza iş imkânı sağlayacak, gençlerimize kaliteli zaman geçirme imkânı sağlayacak, turizm açısından bir alışveriş merkezi olacak, orta alandaki kafeteryada zaman geçirme imkânı olacak” diye konuştu.

AdminAdmin