Siyaset
Giriş Tarihi : 23-11-2023 14:07   Güncelleme : 25-11-2023 16:57

Vahdettin Özdemir, ‘ben de varım’ dedi

İlçemiz esnaflarından, eski AK Parti Gerze İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir, Gerze Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusunu yaptı

Vahdettin Özdemir, ‘ben de varım’ dedi

Vahdettin Özdemir,  AK Parti'den Gerze Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu açıkladı. Özdemir, ilçe teşkilatına resmi başvuruda bulundu. Özdemir, resmi başvurusunun yer aldığı belgeleri AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt'a sundu.

Vahdettin Özdemir yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Uzun yıllardır siyaset yaptığım AK Parti’den belediye başkanı aday adaylığımı açıklamış bulunmaktayım. 2019 yılında AK Parti Gerze İlçe Başkanlığı yaptığım dönemde, AK Parti ilk defa Gerze’de birinci parti çıkarak seçimlerde ipi göğüsledi. Ben ve partimizin değerli üyeleri, kadın ve gençlik kolları olarak hep birlikte 2019 yılında taçlandırdığımız bu zaferi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde de sürdürmek istiyoruz. Bu sebeple, o gün aldığımız başarılar ve edindiğimiz tecrübelerle yolumuza emin adımlarla ilerlemek ve Gerze’ye hakkettiği değeri verebilmek için aday adayı olduğumu tüm Gerzeli hemşerilerime beyan ediyorum.”

Vahdettin Özdemir kimdir?

15 Mart 1973 Gerze doğumlu olan Özdemir, evli ve 3 çocuk babası. Ortaokul mezunu olan Özdemir, arkadaşları arasında Vedat ismiyle biliniyor.  

Öğrenim hayatı ve vatanı görevinden sonra çeşitli meslek dallarında çalışan Özdemir, 1995 yılından itibaren Gerze’de bir marka haline gelen Nuri Dede simitlerinin imalatı ve satışıyla uğraşıyor.

İlk defa 2012 yılında Ak Parti’den siyasete atılan Özdemir, partide teşkilat başkanlığı, seçim işleri başkanlığı ve ilçe başkan yardımcılığı gibi çeşitli görevlerde bulundu. Gerze’ye ve köylerine olan vefa borcunu ödemek düşüncesiyle 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Ak Parti’den 2. sıra İl Genel Meclis Üyesi Adayı olsa da kazanamadı.   Vahdettin Özdemir, Gerze İlçe Başkanlığı görevini de yürüttü.

AdminAdmin