Güncel
Giriş Tarihi : 12-07-2023 10:33   Güncelleme : 12-07-2023 16:12

Yüksek: "Özel hastanemizin yeri hazır"

Gerze Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yüksek, özel hastane ile ilgili açıklama yaptı

Yüksek: "Özel hastanemizin yeri hazır"

İş İnsanı Yüksek tarafından Sinop’a özel hastane açma konusu gündeme getirilmiş; konu, yerel ve ulusal basında geniş yer bulmuş ve Sinop kamuoyunda büyük heyecanla karşılanmıştı.

İş İnsanı Yüksek, toplumun isteğini göz ardı etmeyerek özel hastane için Sağlık Bakanlığı’na başvurusunu resmen gerçekleştirmiş ve geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığından olumsuz cevap gelmişti.

Sağlık Bakanlığı tarafından Sinop ili için özel hastane ön izni verilmesinin mümkün olmadığı belirtilmişti.

Konuyla ilgili olarak Gerze Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yüksek, 10 Temmuz Pazartesi tarihinde canlı yayında konuyla ilgili açıklama yaptı.

Özel Hastane ile ilgili Sağlık Bakanlığına yazılan dilekçede eksiklik olduğunu, ivedilikle yeni dilekçe yazılarak başvuruda bulunduklarını belirtti.

REDDEDİLEN HASTANE TALEBİMİZ DEĞİL

Gerze Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yüksek, “Sinop Milletvekilliği aday adaylığımdan 2 ay önce Sinop’ a özel hastane yapabilmek için Sağlık Bakanlığına başvuruda bulunmuş, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü dilekçemize ivedilikle cevap vermişlerdir.

12 gün sonra Sağlık Bakanlığı bize özel hastane ile ilgili cevap vermiştir. Sağlık Bakanlığı verdiği cevapta biz her ilde 5 yılda bir planlama yapıyoruz. Planlama çalışması da şöyle: “Bir şirketin veya bir şahsın herhangi bir ilde yapmak istediği özel hastanenin tarafımıza önce planlama yapılması hususuyla ilgili dilekçe gelmeli” diyor. Bizim Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne verdiğimiz dilekçede “biz özel hastane yapmak istiyoruz, bununla ilgili tarafımıza izin verilmesi” diye dilekçe yazdık. Aslında dilekçeyi planlama yapılması hususuyla ilgili vermemiz gerekirken özel hastanenin iznine talip olduğumuzla ilgili verdik.

Tabi bu dilekçe eksik bir dilekçe oldu ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bizden şunu istedi: “Verdiğiniz dilekçe reddedildi ve sebebi öncelik olarak planlama ile ilgili bir talebin gelmesi gerekiyor.”

Yani bizim hastane talebimiz reddedilmedi, biz Sağlık bakanlığına ilimizde özel hastane ile ilgili bir planlama istediğimize dair bir yazı yazacağız. Aslında bu rutin bir işlem. Biz dilekçeyi yazdıktan sonra da Sinop’ ta özel hastane ile ilgili süreci de danışman firmaya devredeceğiz ve danışman firma hastane ile ilgili bürokratlarla görüşmek suretiyle süreci devam ettirecek” dedi.

ÖZEL HASTANE GERZE SINIRLARI İÇERİSİNDE OLACAK

Özel hastanenin yeri ile ilgili de açıklama yapan Yüksek, “Sağlık Bakanlığı her 5 senede sağlık hizmetleri ile ilgili planlama yaparmış, yaklaşık 10 seneden beri Sinop’ ta özel hastane ile ilgili bir talep olmamış. Bunun içinde tabi bir denge unsuru var. Bilindiği üzere Sinop Atatürk Devlet Hastanesi döner sermayeli bir hastane ve oradaki hasta kapasitesi ve oranın döner sermaye bütçesi ve bununla beraber de çalışanlarının hem mesai hem de sayısal hesaplamalarıyla birlikte ortaya çıkacak bir planlama ve yerle ilgili de biz zaten yer alımını da tamamlamıştık. Yerimizde Gerze sınırları içerisinde Yaykıl köyü istikametinde çevre yolu üzerinde nasip olursa özel hastanemizi inşa edeceğiz. Sizden istirhamım özel hastane projesi başta olmak üzere benden duymadığınız projelerin üstünü kapatan, farklı bir seyir vermek isteyen düşüncelere ve söylemlere itibar etmeyiniz.

Herhangi bir siyasi figür bu projenin engellenmesi için bir adım atmadı, bizde bunları bu süreçte takip ettik, en ufak bir engelleme, aksi konuşma ve yapılması ile ilgili olumsuz konuşma olmadı. Ben insanların bu kadar kötü olabileceğini de düşünmüyorum, nihayetinde sağlık söz konusu” diye konuştu.

AdminAdmin