Asayiş
Giriş Tarihi : 27-12-2017 10:41   Güncelleme : 27-12-2017 10:51

Emniyetten Yılbaşı Tedbiri!

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü, yılbaşının huzur ve güven içerisinde geçirilmesi amacıyla alınacak tedbirleri açıkladı

Emniyetten Yılbaşı Tedbiri!

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü, yılbaşının huzur ve güven içerisinde geçirilmesi amacıyla alınacak tedbirleri açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların yılbaşına huzur ve güven ortamında girmeleri için bir takım tedbirler alındığı ve yılbaşı akşamı uygulamaya konulacağı belirtildi.

Emniyetin yaptığı açıklama şu şekilde;

İlimiz merkez ve ilçelerinde genel güvenlik ve asayişin sağlanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin korunması, huzur ve emniyetinin sağlanması noktasında motorize ekipler ve yaya devriyeler artırılmış, şehir içi ve şehirlerarası yollarda takviye trafik ekipleri görevlendirilmiştir.

İlimizde yılbaşı akşamı halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde, umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenmesi, huzur ve sükunu bozacak davranışların önüne geçilebilmesi, bankamatik cihazları, pazar yerleri, çarşı, işyerleri çevresinde meydana gelebilecek muhtemel hırsızlık, kapkaç, yankesicilik, sahte para ve dolandırıcılık gibi olaylara karşı gerekli tedbirler alınmıştır.

Vatandaşlarımızın da muhtemel hırsızlık, kapkaç, yankesicilik, sahte para, dolandırıcılık ve şüpheli durumlara karşı son derece dikkatli ve duyarlı olmaları gerekmektedir. Muhtemel karşılaşabilecekleri şüpheli durumlara karşı hiç vakit kaybetmeksizin 155 Polis İmdat hattı, Müdürlüğümüze ait 0368 261 25 06 nolu numara, Polis Merkezimize ait 0368 261 15 21 nolu numara , 0505 318 57 51 nolu whatsapp İhbar hattı ve 0552 155 57 57 nolu “Narko-Mobil” whatsapp İhbar hattını aramaları meydana gelebilecek olayların önlenmesi, şüphelilerin tespiti ve yakalanabilmesi açısından büyük önem arzetmektedir.

Ayrıca vatandaşlarımızın, gerek şehir içi gerekse şehirlerarası yolculuklarında olumsuz hava koşullarına karşı (yağmur, tipi, kar yağışı, sis, buzlanma gibi) dikkatli olmaları ve mevsim şartlarına göre araçlarında gerekli teçhizatları (zincir, takoz, çekme halatı vb.) bulundurmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahatlerini sürdürebilmeleri amacıyla, İl Emniyet Müdürlüğü olarak çalışmalarımız aralıksız sürdürülmekte, denetim ve kontrollerimiz devam etmektedir. Yapılan kontrol ve denetimlerde eksikliklerin tespiti halinde ilgili mevzuat uyarınca yasal işlem tatbik edilecektir.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızın 2018 yılını kutlar, sağlık, mutluluk, huzur ve güven içerisinde bir yıl geçirmelerini temenni ederiz.

Seda ŞengülSeda Şengül