Güncel
Giriş Tarihi : 06-02-2018 17:40   Güncelleme : 06-02-2018 20:16

ÇED TOPLANTISINDA HAREKETLİ SAATLER

Sinop’ta kurulması planlanan Nükleer Santral Halkı Bilgilendirme Toplantısı’na (ÇED) Sinop halkı alınmayınca ortalık karıştı

ÇED TOPLANTISINDA HAREKETLİ SAATLER

Yapılan Halk Bilgilendirme toplantısıyla ilgili olarak gerze.bel.tr'deki habere göre "TBMM Divan Katip Üyesi ve Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan’ın vatandaşlarla birlikte barikat önünde bekletildiği toplantıda vatandaşların tepkileri Sinop’un Nükleer Santrali istemediğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Sadece gizlice belirlenen ve gece yarısından itibaren salona alınan kişilerce sürdürülen toplantıyı halk kabullenmezken barikat önünde toplanan kalabalık daha da çoğalarak Sinop Valiliği önüne yürüdü. An itibariyle Valilik önünde toplanan kalabalık Vali Hasan İpek aleyhine slogan atan kalabalığa emniyet güçleri vatandaşlara Toma ve Biber Gazı ile güç uyguladı.

Gerze Belediye Başkanı Sayın Osman Belovacıklı konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı yaptığı açıklamada; “Kötü hava muhalefetine rağmen Sinop halkı bütünlük örneği göstererek tepkisini göstermek adına ÇED Toplantısı’na geldi.Ancak planlanan bu toplantı da belli ki her şey düşünülmüş. Vatandaşlarımızı içeri almayarak bu toplantının ne kadar düzmece olduğunu gözler önüne serdiler.Sinop halkı bütün olarak Nükleer Santrali istemiyor.Halkın alınmadığı bu toplantı kabul edilemez.” Dedi.

Kaynak Gerze.bel.tr

hakan akbaşhakan akbaş