Güncel
Giriş Tarihi : 06-08-2018 17:09   Güncelleme : 06-08-2018 17:18

Çocuklar trafik eğitimini bu parkta alacaklar

“Çocuk Trafik Eğitim Parkı” projesi ile çocuklar trafik kurallarını eğlenirken öğrenecekler

Çocuklar trafik eğitimini bu parkta alacaklar

Gerze Belediyesi tarafından bu yıl içinde başlatılan “Çocuk Trafik Eğitim Parkı” projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

İçinde bulunduğumuz yılın Nisan ayında ilk kazması vurulan proje Sinop genelinde tek olma özelliği taşıyor.

Cumhuriyet Mahallesi’nde Belediyeye ait arazi üzerinde inşa edilen ve istinat duvarı yapılmaya başlanan proje hakkında açıklamalarda bulunan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, hayata geçen projeyle çocukların trafik kurallarına uymalarının ve gelecekte duyarlı bir birey olmalarının hedeflendiğini söyledi.

Başkan Belovacıklı açıklamasının devamında; “Gerze birçok projede ilk olmuş durumda. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza hizmet etmek için birçok projeyi üretip hayata geçiriyoruz. Çocuk Trafik Eğitim Parkı da bu projelerden biri. Çocuklarımız bu park ile birlikte trafik kurallarını küçük yaştan itibaren öğrenip bilinçli vatandaşlar olma yolunda önemli bir adım atacaklar. Bununla birlikte onların yaralanmamaları için kauçuk zemin uygulaması yapacağız. Parkımızda vatandaşın rahatlıkla dinlenebilmesi için çardak vb. alanlar oluşturacağız. Aynı zamanda 14m²’lik alana yapacağımız büfe ile bölgenin market ihtiyacını karşılamış olacağız” dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül