Güncel
Giriş Tarihi : 20-10-2017 17:12   Güncelleme : 22-10-2017 11:02

Derin Deniz Deşarjı Çalışmaları Başladı

Gerze Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisinin yapım çalışmalarına başlandı

Derin Deniz Deşarjı Çalışmaları Başladı
 Geçtiğimiz Temmuz ayında 5,811,835 TL bedelle ihalesi yapılan Gerze Derin Deniz Deşarjı ve Ön Arıtma Tesisinin yapım çalışmalarına başlandı.

İller Bankası ile yüklenici Mezrehettin Öztürk arasında 23.08.2017 tarihinde imzalanan sözleşme sonrasında çalışmalarına başlanılan projede ilk olarak idari bina ve ön arıtma tesisi için kazı çalışmaları başladı.

Projeye ait yer teslimi yapılan bölgede çalışmalar hummalı biçimde ilerlerken Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’da çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgiler aktardı.

Başkan Belovacıklı, söz konusu proje hakkında gerçekleştirdiği açıklamada; “Göreve geldiğim günden bu yana en çok hayalini kurduğum projelerden bir tanesi olan Gerze Derin Deniz Deşarjı Projesi’nin çalışmaları nihayet başladı.Yaklaşık bir ay önce başlanılan çalışmalarda büyük yol kat edildi.Derin Deniz Deşarjı ve Arıtma Projesi ile birlikte %70 oranında atık arıtılıp geri kalan %30’u ise Derin Denizde suya ve canlılara zarar vermeyecek şekilde seyrelmiş olacak.Yani seyrelen atık su sulama suyu kalitesine kadar arıtılmış olacak.Böylece turizm kenti olma açısından ilerlediğimiz bu yolda Gerze denizi tertemiz bir hale kavuşacak” İfadelerini kullandı.

Seda ŞengülSeda Şengül