Güncel
Giriş Tarihi : 26-01-2012 01:29   Güncelleme : 26-01-2012 01:29

Fransa Önce Sinop'a Baksın

Fransa'ya Sinop'tan Mesaj

Fransa Önce Sinop'a Baksın
Ermeni soykırımının reddedilmesini suç sayan yasa tasarısını kabul eden Fransa Senatosu'na en güzel cevabı, Sinop'ta ki bir mezar taşı veriyor.  

Ermeni lobilerinin her platformda gündeme getirerek, dünyaya kabul ettirmeye çalıştıkları sözde soykırım iddialarını, Ermeniler tarafından katledilen Türk büyüklerinin  
mezar taşları yalanlıyor. 

1.5 milyon Ermeni'nin katledildiğini iddia eden Ermeni lobileri ve Fransa Senatosu, sözde soykırım mağduru Ermenilerin mezarlarını dahi gösteremiyor.

1907 tarihinde Ermeni Komitaları tarafında Batum'da şehit edilen, ardından gemiyle İstanbul'a götürülürken fırtına nedeniyle Sinop'ta defnedilmek zorunda kalınan Van  
Valisi Ali Paşa'nın mezarı, sözde Ermeni soykırımı iddialarına en güzel cevabı veriyor. 

Tarihe Van İlbayı diye geçen Ali Paşa, Van'a insanlarımızın Ermeniler tarafından camilere toplanarak diri diri yakıldığı bir dönemde gönderildi. Ali Paşa, Ermenilerin bu isyanlarını bastırdıktan sonra Batum'da Ermeni Komitaları tarafından hunharca katledilmek suretiyle şehit edildi. İşte asıl ispat burada. 

Soykırım iddialarına en büyük  cevap bu mezar taşı. Ali Paşa'nın kabri, sözde soykırım iddialarının sahiplerine ve destekçisi Fransa'ya tokat gibi cevap veriyor. Eğer ortada bir soykırım varsa, belliki bunu Ermeniler yapmış.

Tarihi Kayıtlarda Van İlbayı Ali Paşa, Osmanlı Devleti'nin Van İlbayı (valisi) idi. 1907'de Ermeni komitacılardan Alev Başyan tarafından Batum iskelesinde öldürülmüştür. Ali Paşa, kendi yardımcılığına Ohannes Ferit Boyacıyan'ı, Gevaş kaymakamlığına ise onun kardeşi olan Armanak Efendiyi getiriyor. Van'da Ermeni çetecilere karşı sağladığı başarı ile Van ahalisi tarafından sevilmiş adına türkü yakılmıştır. Gemiyle İstanbul'a gönderilen cenazesi fırtına nedeniyle Sinop Limanı'nda mahsur kalınca, yola çıkmasından ancak 15 gün sonra Sinop'ta Seyyid Bilal Camisi önüne defnedildi.
AdminAdmin