Güncel
Giriş Tarihi : 27-11-2017 17:22

Gerze'de Bayraklar Yarıya İndi

Mısır’da yaşanan bombalı saldırı sonrası, Türkiye’de bir günlük ulusal yas ilan edildi. Gerze’ae de bayraklar yarıya indi

Gerze'de Bayraklar Yarıya İndi

Mısır’da yaşanan bombalı saldırı sonrası, Türkiye’de bir günlük ulusal yas ilan edildi. Gerze’ae de bayraklar yarıya indi.

Geçtiğimiz Cuma günü Mısır’daki El Ravda Camii’ne düzenlenen terör saldırı sonrasında 305 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası, Türkiye de Mısır’ın acısını paylaşarak bir günlük milli yas ilan etti. Milli yas sonucu, resmi kurumlarda bulunan bayraklar bir gün süreyle yarıya indirildi.

Başbakanlık tarafından yas ile ilgili açıklama, “24 Kasım 2017 tarihinde Mısır’da El Ravda Camisi’ne yapılan menfur terör saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin acısından dolayı bir gün süreyle milli yas ilan edilmiştir. Bu çerçevede, 27 Kasım 2017 Pazartesi günü (bugün) güneşin batışına kadar bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde bayraklar yarıya çekilecektir” denildi.

Milli yas nedir?

Milli yas, bir ülkenin halkının büyük bölümü tarafından yerine getirilen yas tutma ve anma eylemlerinin gerçekleştirildiği gün. Bu günler o ülkeden veya başka bir yerden önemli bir kişinin veya kişilerin ölümü, cenazesi veya bunların yıl dönümü nedeniyle hükûmetler tarafından ilan edilir. Ayrıca, bir ülkede gerçekleşen doğal afet, facia, kaza, savaş veya terör saldırısı sonrasında da ulusal yas ilan edilebilir. Bayrakların yarıya indirilmesi yaygındır.

Erkan TaşErkan Taş