Güncel
Giriş Tarihi : 12-06-2017 17:43   Güncelleme : 12-06-2017 18:34

Gerze Malmüdürlüğünden Duyuru

Yürürlüğe giren yeni yapılandırma kanunu ve hurda yasasıyla ilgili Gerze Malmüdürü Mehmet Yaşar Boydak, duyuru ve bilgilendirme yaptı

Gerze Malmüdürlüğünden Duyuru
Gerze Malmüdürü Mehmet Yaşar Boydak, yürürlüğe giren yapılandırma kanunu ve hurda yasası ile ilgili bilgilendirme duyurusunda bulundu.

Vadesi 31 Mart 2017 tarihine kadar olan; Vergi, harç ve para cezaları ile motorlu taşıt vergisi borcu bulunan mükelleflerin vergi borçlarının 18 taksite kadar taksitlendirileceği ve müracaatının 30 Haziran 2017 tarihinde son bulacağını söyleyen Boydak, ''Yeni yapılandırma kanunu kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getiriyor. 31 Mart 2017 tarihinden öncesine ilişkin gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergiler bu kanuna göre ödenebilecek'' dedi.

Yeni yapılandırma kanunu olan 7020 sayılı kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların, 30 Haziran 2017 tarihine kadar Malmüdürlüğüne başvurmalarının şart olduğunu aktaran Boydak, ''Başvuru sırasında peşin veya taksit seçeneklerinden birisi tercih edilecek. Yapılandırılan tutarlar 6, 9, 12, 18 taksit seçenekleri ile ödenebilecek. Taksitler 2 ayda bir ödemeli olacak. Peşin veya ilk taksit ödemelerinin 31 Temmuz 2017 Pazartesi günü bitimine kadar yapılması gerekiyor. Bu sürenin uzaması da söz konusu değil'' şeklinde konuştu.

Hurda niteliğinde olan, 1997 ve aşağısında ki modelde motorlu taşıtların İl Özel İdaresine teslimi karşılığında birikmiş motorlu taşıtlar vergisi ve plakaya yazılı trafik para cezalarının alınmayarak vazgeçileceği bilgisini de veren Boydak, Hurda Yasasının 31 Aralık 2018 tarihine kadar geçerli olduğunu söyledi.

Ayrıca 2005 ve daha aşağı modelde olup, motorlu taşıt vasfını kaybetmiş araçların motorlu taşıt vergisi borçlarının 1/4'ünün peşin ödenmesi kaydıyla birikmiş motorlu taşıtlar vergisi, trafik para cezası borçları ve bunlara ait gecikme zamları ile vergi cezalarından da vazgeçileceği bilgisini verdi.

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül