Güncel
Giriş Tarihi : 23-10-2020 17:30   Güncelleme : 23-10-2020 17:54

Macaristan Büyükelçisi Boyabat'ta

Macaristan Büyükelçisi Boyabat'ta Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'ın davetlisi olarak ilçe merkezinde "Macarın Kuyusu" açılışına katıldı

Macaristan Büyükelçisi Boyabat'ta

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'ın davetlisi olarak belediye binası önünde karşılanan Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Başkan Çakıcı'yı makamında ziyaret etti. Başkan Çakıcı, Büyükelçi Matis'e sinevizyon gösterimi ile Boyabat'ı tanıtıp ziyaret programıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Belediye ziyareti sonrasında, 1900'lü yıllarda Boyabat'ta yaşanan kuraklık nedeniyle ilçede yaşanan su sorununun çözümü için Boyabat'a getirilerek günümüz hidroelektrik ve türbin sisteminin küçük bir örneği sayılabilecek düzeneği Kalebağı mevkinde faaliyete geçiren Macar Su Mühendisi Ajtai Albert Kovach'ın adına Kalebağı Mesire alanında açılmış olan "Macarın Kuyusu"nun açılışı gerçekleştirildi.

Burada yaptığı açıklamada '' Burada inanılmaz güzel anılar biriktirdim.Daha önceki gelişimde burayı insanlarını çok sevdim.Albert Kovach bu topraklarda vefat etti.Bu hikayeye sahip çıkan ve bugün hala devam ettiren siz değerli Boyabatlılara ve öncü olanlara teşekkür etmek istiyorum.Macaristan milli gününde günün anısına böyle bir kuyu açtıkları için kendim ve milletim adına en derin şükranlarımı sunuyorum.'' ifadelerini kullandı.
Büyükelçi Matis, "Macarın Kuyusu"nun açılışı sonrasında ilçe merkezinde Yaşayan Kültürel Miras Müzesi ve Kasaplar Çarşısı'na götürüldü. Buralardaki incelemelerin ardından Ajtai Albert Kovach’ın Boyabat Şehir Mezarlığındaki mezarı ziyaretiyle Viktor Matis'in Boyabat ziyareti sona erdi.

Programa, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Türk-Macar İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı Tahsin Er, AK Parti Boyabat İlçe Başkanı Mustafa Yayla, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Kaynak: Boyabat Sesi

AdminAdmin