Güncel
Giriş Tarihi : 07-03-2019 14:35   Güncelleme : 07-03-2019 14:39

"Örnek bir mahalle profili oluşturacağız"

Velaattin Saatçi: "Atatürk Mahallesi için güzel fikirlerim ve projelerim var"

"Örnek bir mahalle profili oluşturacağız"

Atatürk Mahallesi, Muhtar Adayı Velaattin Saatçi, mahallede yapmayı planladığı işleri açıkladı.

Muhtarın, devletin mahalledeki şefkat eli olduğunu söyleyen Saatçi, “Mahalledeki herhangi bir sorunda ilk kapısı çalınan kişi mahalle muhtarıdır. 24 Saat hizmet veren, hangi saatte olursa olsun vatandaşa kapısı açık olan muhtarlar, vatandaş ile devletin buluşmasında önemli rol oynar” şeklinde konuştu.

Atatürk Mahallesinin her geçen gün kalabalıklaştığını belirten Saatçi, hizmet ihtiyacınında buna bağlı olarak giderek arttığını ifade etti. Hizmet yarışına hazır olduğunu söyleyen Velaattin Saatçi, mahallede yapmayı düşündüğü çalışmaları şöyle sıraladı:

1-WhatsApp ve kısa mesaj hattı oluşturulacak
Mahallemiz sakinlerinin telefon Numaraları Alınarak, WhatsApp ve kısa mesaj gurubu oluşturulacak, mahallemiz de olup biten (vefat, hastalık, düğün, nişan, kına gecesi v.b.) ve muhtarlığımızın yaptığı çalışmalar anında mahalle sakinlerimize ulaştırılarak bilgilendirilecek.
2- İhtiyaç Sahiplerine yardım edilecek. Not gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım yapılacak.
3- Mahalle sakinleri ile toplantı
Tüm mahalle sakinlerimizin ve ailelerin katılacağı, 2 ayda bir mahalle toplantıları yapılacak. Mahallemizin sorunları gündeme alınarak çözüm önerileri dinlenip kararlar alınacak. En kısa sürede sorunların çözümü için çalışma sağlanacak. Bu şekilde mahallemizi beraber yöneteceğiz.
4- Muhtarlığımız açık ve ulaşılabilir olup 7/24 hizmet verecek. Mahallemizde bir vefat durumunda, camiden salaların verilmesi sağlanacak.
5- Bankalarla görüşülüp mahallemize ATM konulması için çalışma başlatacağız.
6-Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları göz ardı edilmeyecek.
7-Temiz bir mahalle temiz bir çevre için el ele gönül gönüle vererek örnek bir mahalle profili oluşturacağız.

“İş olsun diye değil hizmet olsun diye adayım” düsturuyla yola çıktığını söyleyen Saatçi, Atatürk Mahallesi için çok daha fazla güzel fikirleri ve projeleri olduğunu, göreve layık görülürse açıklamaya ve yerine getirmeye devam edeceğini aktardı.

Velaattin Saatçi Kimdir?
1966 Gerze doğumlu olan Saatçi, evli olup iki çocuk babası. Gerze Tekel emeklisi Merhum Ali Kuzu Saatçi’nin oğlu olan Velaattin Saatçi, Gerze Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümünden mezun olduktan sonra iş hayatına başlayarak Sinop Cam Sanayinde 10 yıl cam ustası kalfası olarak çalıştı. Fabrikanın 1992 yılında kapanmasının ardından Gerze Liman Şantiyesinde 1 yıl çalıştıktan sonra 1995 yılında Konya KON CAM Sanayisinde cam ustası olarak işe başladı. 2013 yılında emekli olduktan sonra gurbeti bırakarak özlemini çektiği baba topraklarına geri döndü.

Gerze’de Su Sporları ve Yelken Kulübü ile Sinop Yazarlar Şairler ve Sanatçılar Dernekleri üyesi olarak hizmet vermesinin yanı sıra Saatçi, Sinop 1. Amatör Lig ve Bölgesel Amatör Liglerin spor muhabirliğini yapmakta.

Seda ŞengülSeda Şengül