Güncel
Giriş Tarihi : 22-05-2020 15:46   Güncelleme : 22-05-2020 16:12

Tarihi Sinop Cezaevi Restore Ediliyor

Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, Tarihi Sinop Cezaevi restorasyon çalışmalarında son adıma gelindiğini açıkladı

Tarihi Sinop Cezaevi Restore Ediliyor

AK Parti Milletvekili Nazım Maviş, Tarihi Cezaevi restorasyonunda bütün sürecin tamamlanarak inşaat aşamasına gelindiğini ifade ederken, Tarihi Cezaevi restorasyonu ile ilgili AB’den 5 Milyon Avroluk bir hibe temin edildiğini, bu kapsamda restorasyon ihalelerine çıkıldığını, ihale süreçlerinin tamamlanarak, müteahhit firma ile sözleşme imzalandığını ifade etti.

21.05.2020 tarihi itibariyle müteahhit firmaya yer teslimi yapıldığını ve müteahhit firmanın bayramdan sonra alanda fiilen çalışmalara başlayacağını açıkladı. Bundan sonraki aşamada ise tarihi surların restorasyonuyla ilgili girişimde bulunacağını ifade etti.

Maviş, “Ortak Kültürel Miras: Türkiye-AB Arasında Koruma ve Diyalog Projesi Hibe Programı” kapsamındaki projenin şartname kabulü ve AB Türkiye Delegasyonu tarafından incelenip sözleşmenin onaylanması ile ilgili bütün süreçleri başından itibaren titizlikle takip ettiklerini ifade etti.

Maviş, “1999 yılında kapatılarak müze haline getirilen Tarihi Cezaevi restorasyonu, şarkılara, şiirlere konu olan, 4.000 yıllık tarihi mirasın yeniden canlandırılmasına vesile olacaktır. Tarihi Surların restorasyonu ve Sinop Meydan Projemizin hayata geçirilmesiyle tarih, kültür ve Medeniyet şehri Sinop’umuz önemli bir destinasyon merkezi haline gelecektir”. dedi.

Maviş, cezaevinin restorasyon sürecinde katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanı ve Dışişleri Bakanı ve Bakan yardımcılarımız başta olmak üzere AK Parti İl Başkanımız Uğur Giresun ve çalışma arkadaşları ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun’a teşekkür etti.

AdminAdmin