Güncel
Giriş Tarihi : 03-12-2015 10:26   Güncelleme : 03-12-2015 10:11

Vali ve Milletvekillerinden Engelliler Günü Mesajı

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop Milletvekilleri Nazım Maviş ve Barış Karadeniz 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeni ile bir mesaj yayınladılar

Vali ve Milletvekillerinden Engelliler Günü Mesajı

Vali Çetinkaya'nın Mesajı

 Engelli bireylerin yasal hakları ve yaşam koşullarının iyileştirilerek, kendilerinin toplum hayatında sorunsuz yaşayabilmelerini sağlayabilmenin en temel amaç olduğu 3 Aralık Dünya Engelliler gününde bizlere düşen en önemli görev kendimizden kaynaklanan ve engellilere bir engel daha koyan, toplumsal hayatta sergilediğimiz davranışlarımızı bir kez daha gözden geçirmemiz olacaktır. Devletimizin, son yıllarda engelli vatandaşlarımızın sosyal hayattaki dezavantajlı durumlarının giderilmesi yönünde, attığı adımlar büyük ölçüde ilerleme sağlamış durumdadır ancak bizlerin bu konudaki sorumluluğu devam etmekte olup Engeller görünmez oluncaya kadar farkındalığımızı artırmamız gerektiği inancına sahip olduğumu belirterek tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Nazım Maviş'in Mesajı

Engellilik durumu, yalnızca engelli insanların karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla bütün toplumu yakından ilgilendiren bir konudur. Engelli vatandaşlarımızı engelsiz vatandaşlar gibi topluma kazandırmak, kimseye muhtaç olmadan kendi başlarına yaşayabilmelerini sağlamak başta biz idareciler olmak üzere tüm toplumun insanlık görevidir.
Engelli olmak bir tercih değildir. Engelli olmak bir noksanlık da değildir. Yaşayan her insan hayat süreci içerisinde engelli olabilir. Önemli olan hepimizin bir gün engelli olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak, engelli kardeşlerimizin günlük yaşantılarında hayatlarını kolaylaştıracak tedbirleri almaktır.
Bizler, engelli kardeşlerimizin diğer toplum bireyleri gibi engelsiz bir hayat yaşamaları için azami gayret sarf ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli kardeşlerimiz için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerde Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tüm engelli kardeşlerimizin bu anlamlı günlerini kutlarken, aileleriyle birlikte kolay ve engelsiz bir yaşam dileyerek, saygılar sunuyorum.”

Barış Karadeniz'in Mesajı

 “Ülkemizde engelli bireylerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları sorunları belirleyici, çözümüne yönelik kamu kurum ve kuruluşlarından beklentileri tespit edici yönler içeren bir profil çalışması yapılması ve çok acil olarak tespit edilen sorunlara yönelik çözüm üretilmesi gerekmektedir. Engelli vatandaşlarımızın kamu kesiminde istihdam edilme olanakları artırılarak, kurumsal sınavlarla engelli personel alımı uygulamasına son verilmeli ve engelli vatandaşlarımızın daha basit ve pratik yöntemlerle kamu hizmetine alınmaları sağlanmalıdır. Diğer yandan, engelli yurttaşlarımızı yaşamları boyunca kucaklayacak, onlara insan onur ve saygınlığına yaraşır bir biçimde hizmet veren çağdaş bir Ulusal Sosyal Güvenlik Sistemi oluşturulmalıdır. Engelli yurttaşlarımızın haklarını tam anlamıyla kullanabilmeleri durumunda onların toplum için olumlu katkılarda bulunabileceği unutulmamalıdır.”

 

AdminAdmin