Güncel
Giriş Tarihi : 08-11-2018 10:05   Güncelleme : 08-11-2018 10:42

Vize Dolandırıcıları İş Başında

Dolandırıcılığa bir yenisi daha eklendi

Vize Dolandırıcıları İş Başında

İnternet dolandırıcılığı son zamanlarda inanılmaz birşekide yaygınlaşması ve bitmek tükenmek bilmeyen dolandırıcılık konusundaki entrikalara bir yenisi daha eklendi.

Şimdi de hedefte yurtdışına çıkmak isteyen vatandaşlar var. Bizlerde ilçe sakinlerimizin bu konuda mağdur olmamaları adına onları uyarmak istedik.

Türk vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerin yetkilendirdiği aracı kuruluşların isimlerini kullanan dolandırıcılar vatandaşın hem parasını alıyor hem de çok özel bilgilerini ele geçiriyor. Sistem şu şekilde çalışıyor:

Dolandırıcılar, arama motorlarına verdikleri reklamlara kendi kurdukları ‘resmi görünümlü internet sitelerinin’ aramalarda üst sıralarda yer almasını sağlıyor. Tüketici de ilk gördüğü internet sitesine girerek hem parasını kaptırıyor hem de kişisel bilgilerini güvenilir olmayan kişilerle paylaşmış oluyor.

Tüketicilerin vize alırken nelere dikkat etmeleri gerektiğini derledik;

VİZE VEREN KURUMLAR BELLİ

Konsoloslukların anlaşmalı olduğu resmi danışma kurumları, İDATA, Vfs Global, As Vize, Bls International, Tls Contact ve Kosmos’dur. Eğer tüketici internet sitesi üzerinden başvuru yapacaksa bu kurumların resmi internet sitesi üzerinden işlem yaptığına emin olmalı. Eğer emin olmuyorsa güvenilir tur şirketleri aracılığıyla vize işlemlerini yaptırmalı. Tüketiciler, görevlendirilen resmi kurumları gidecekleri ülkelerin konsolosluklarının oluşturduğu internet sitelerinden de kontrol edebilirler. Ancak bir uzmandan yardım almak büyük önem taşıyor.

AdminAdmin