Güncel
Giriş Tarihi : 13-06-2019 14:46   Güncelleme : 13-06-2019 15:15

Zamansız budamaya tepki!

Park ve bahçelerde yapılan zamansız ağaç budamaya vatandaş tepki gösterdi

Zamansız budamaya tepki!

İlçemizdeki ağaç budama (!) işlemi, budama zamanının geçmiş olmasına rağmen son sürat devam ediyor.

13 Haziran 2019 sabah saat 09.00 sıralarında Hamidiye Mahallesi Muzaffer Mızraklı caddesindeki meyve ağaçları da dahil olmak üzere vatandaşın bahçelerinde ki ağaçları budandı.

Ağaç dallarının elektrik tellerine değdiği ve bunun da yangına sebebiyet verebileceği gerekçesiyle mahalledeki ağaçlar budandı.

YEPAŞ tarafından güvenlik gerekçesiyle yapılan budama sırasında, özel mülkteki ağaçlarının haber verilmeden budanmasına vatandaş tepki gösterdi. Budama zamanının geçtiğini bu işlemin zamanında yapılması gerektiğini, zamanında yapılmıyorsa kendilerine önceden haber vermeleri gerektiğini söyleyerek bu durumdan rahatsızlık duyduklarını belirttiler.

Özellikle dalında meyvesi olan erik ağaçlarının budanmasına üzülen vatandaş, “Keşke daha önce budama yapılsaydı, dallar bu kadar büyümez meyveler de ziyan olmazdı. Dalların budanması ağaçların daha sağlıklı ve verimli olması açısından oldukça önemli ama budama zamanı geçti dallar meyveleriyle kesildi. Budama yapılmadan önce haber verselerdi hiç değilse meyveleri toplardık” diyerek düşüncülerini dile getirdi.

Yine aynı şekilde İlçemizde ki bir kamu kurumunun önündeki palmiye ve çam ağaçlarının ofisi kapattığı ve sokak lambasına değdiği gerekçesiyle park ve çevre müdürlüğü tarafından ağaçların zamansız budanması ve yalnızca kuru dalların kesildiği söylenmiş olsa da dalların (yeşil ağaç dallarının) büyük çoğunluğunun kesilmiş olması görenleri şaşırttı.

YEPAŞ ekipleri tarafından yapılan açıklamada elektrik hatlarına değen ağaçların tehlike arz etmesi sebebiyle bilgi verilmesi durumunda budamanın zamanında yapılabileceğini belirttiler.

     

Seda ŞengülSeda Şengül