Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 09-11-2018 22:46   Güncelleme : 09-11-2018 23:25

Atatürk'ün Ölümünün 80. Yılı Anısına TSM Konseri

Gerze Belediye Konservatuarı TSM Korosu, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının 80.yıldönümü dolayısıyla “10 Kasım Atatürk’ü Anma Özel Konseri” gerçekleştirdi.

Atatürk'ün Ölümünün 80. Yılı Anısına TSM Konseri

Gerze Belediyesi Sedat IŞIDI Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Osman Belovacıklı başta olmak üzere Ak Parti İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir, MHP Gerze İlçe Başkanı Ercan Aydilek olmak üzere çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Şefliğini İbrahim Kocabıyık, sunuculuğunu Seher Çakır’ın yaptığı konser program hep bir ağızdan ATATÜRK’ün sevdiği şarkıları dinleyip eşlik ettiler.

Şarkılardan oluşan repertuar dinleyicilerden büyük beğeni toplarken, ses ve saz üstatlarımız her zamanki gibi vatandaşlarımızdan sık sık alkış aldı.

Özellikle, halk Oyunu Sanatçısı Osman Pehlivan tarafından oynanan Zeybek izleyicilerden büyük beğeni toplarken konser başladığı gibi, alkışlar eşliğinde sona erdi.

Konser sonunda Belediye Başkanı Osman Belovacıklı yaptığı konuşmada; “Bugün, hiçbir devlet adamının ayağına gitmeyen, beni görmek istiyorlarsa Türkiye Cumhuriyeti’ne gelecekler diyen ATATÜRK’ü kalbimize gömüşümüzün 80.yıldönümü. Kendisinin sevdiği Türk Müziklerini yad ettiğimiz bu gecede büyük devlet adamı ATATÜRK’ü sevgi, saygı, özlem ve rahmetle anıyorum. Ayrıca, bu gecenin hazırlanmasında emeği geçen koro üyelerimize, icra etmesi bir o kadar zor ama sergilenen performansla bu zorluğu en muhteşem hale getiren kıymetli ses ve saz üstatlarımızı tebrik ediyorum.” Dedi.

Programa katılan herkese dökme lokum tatlısı ikram edildi.

Kaynak: Gerze Belediyesi

hakan akbaşhakan akbaş