Sağlık
Giriş Tarihi : 07-03-2017 23:11   Güncelleme : 05-02-2018 21:39

Doktorun İnanılmaz Çabası Bebeği Hayata Döndürdü

İlçemiz Gerze Devlet Hastanesinde bu akşam yaşanan bir gelişme herkesi sevindirdi.

Doktorun İnanılmaz Çabası Bebeği Hayata Döndürdü

 Edinilen bilgiye göre akşam saat 20:00 sıralarında vakaya giden 112 Acil ekibi Arrest olduğunu tespit ettikleri bir bebeğe gerekli müdahaleleri yaparak Gerze Devlet Hastanesi Acil Servisine naklettiler.

112 ekipleri tarafından Gerze Devlet Hastanesine Arrest olan bir bebeğin nakledildiği anonsu üzerine hastanemiz Acil hekimi ve ekibinin olayı ilçemize yaklaşık üç ay önce gelen Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Ayşegül Çınaroğlu’nu arayarak destek istemesi ve uzmanımızın da anında acile gelerek kalbi duran Umut Çınar G…. ‘ye acil ekibiyle birlikte israrla kalp masajı yapması ve düzenlenen tedavi neticesinde bebeğin hayata döndürüldüğü öğrenildi.

Gerze Devlet Hastanesi’ne 112 ekipleriyle hastanemize nakledilen ve Acil Servis’te yapılan ilk müdahalenin ardından yeniden hayata döndürülen bebeği kolları arasına alarak ambulans ekibini yalnız bırakmayarak tam teşekküllü Sinop Devlet Hastanesine giden uzman doktorumuz Ayşegül Çınaroğlu, Sinop Devlet Hastanesi girişinde tekrar kalbi duran bebeğe burada da müdahale ettiği ve bebeği hayata döndürdüğü öğrenildi.

Dr. Ayşegül’ün, Sinop’ta yapılan müdahalenin ardından 112 nakil Ambulansına binerek (bebeği yalnız bırakmayarak) onunla Samsun Büyük Anadolu Hastanesine gittiği de edinilen bilgiler arasında.

Mesai dışında olmasına rağmen hastaneye koşarak yaptığı müdahale ile ölümün kıyısından dönen Umut Çınar G….’e  gösterdiği müdahale, ardından bir anne şefkatiyle ambulansla önce Sinop’a Devlet Hastanesine oradan da Samsun Özel Büyük Anadolu Hastanesine giden  Anestezi Uzmanımız Dr. Ayşegül Çınaroğlu mesai arkadaşları ve orada ki herkes tarafından büyük takdir topladı.

hakan akbaşhakan akbaş