Spor
Giriş Tarihi : 19-07-2017 17:22   Güncelleme : 19-07-2017 18:04

Dünya'nın 3. Büyük Spor Organizasyonu Samsun'da Başladı

Samsun’un ev sahipliği yaptığı Dünya'nın 3. büyük spor organizasyonu olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları görkemli bir açılışla başladı

Dünya'nın 3. Büyük Spor Organizasyonu Samsun'da Başladı
 Dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonu olan ve bu yıl Samsun'un ev sahipliği yaptığı '23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları' Yeni 19 Mayıs Stadı'nda yapılan organizasyona katılan ülkelerin seremoni geçişi ile başladı.

Olimpiyat oyunlarının açılışına Sinop Valisi Hasan İpek ve Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar'da katıldı.
Dev organizasyonu izlemek isteyen 10 binler stada akın etti. Vatandaşlar geniş güvenlik önlemleri eşliğinde stadyuma alındı. 97 ülkeden 3 bini aşkın sporcunun katıldığı Olimpiyat oyunlarının açılış gecesinde ünlü şarkıcı Murat Boz, konser verdi. Geceye etkileyici ışık oyunları, koreografi, hava fişek gösterileri ile dans ve müzik şovları damgasını vurdu.

18 Temmuz Salı günü saat:18:00'de Yeni Samsun Stadyumunda yapılan açılışın ardından ilk müsabaka Türkiye - Polonya arasında yapılan basketbol maçı ile başladı. 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda Erkek Milli Basketbol Takımı, A Grubu'ndaki ilk maçında Polonya'ya 83-75 mağlup oldu.
Türkiye, gruptaki ikinci maçında yarın (20 Temmuz perşembe) Litvanya ile  karşılaşacak.

2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları 30 Temmuz'a kadar devam edecek.

Seda ŞengülSeda Şengül