Yaşam
Giriş Tarihi : 08-03-2018 19:47   Güncelleme : 08-03-2018 20:24

Elinin Hamuruyla 25 Yıldır Kasaplık Yapıyor

Erkek işi diyenlere inat 25 yıldır kasaplık yapıyor

Elinin Hamuruyla 25 Yıldır Kasaplık Yapıyor

İlçemizde hizmet veren Can Kasap'ın sahibi Sevil Zengin, 20 sene Alaçam, 5 sene de Gerze'de olmak üzere 25 yıldır kasaplık yapıyor.

Kasaplık erkek işi diyenlere inat uzun yıllardır elinden satırı düşürmeyen 50 yaşındaki Sevil Zengin, iki oğlunu da kasaplık yaparak okuttuğunu, bu işi severek yaptığını söyledi.

Gerzeli Zengin, evlendikten sonra eşinin mesleği olan kasaplığa merak saldığını ifade ederek, "Eşimle beraber öncelikle Alaçam'da 20 yıl boyunca kasaplık yaptık, 5 sene öncede Gerze'ye gelerek işimizi burada devam ettiriyoruz. Zaman zaman müşterilerin meraklı bakışlarıyla ve ilgileriyle karşılaşıyoruz bu da beni mutlu ediyor" dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde de işinin başında olan ve bugünün mahiyetini tam anlamıyla yaşatan kadın kasap Sevil Zengin, kadınların günlük yaşamın her alanında yer aldığını ve isterlerse zorlu işlerin üstesinden gelebileceklerini vurguladı.

Emeklerinin karşılığını son dönemde almakta zorlandıklarını söyleyen Zengin, "Et fiyatlarında ki artış işlerimizi olumsuz yönde etkiledi. Artan fiyatlardan dolayı sofralarında kırmızı et göremez hale gelen vatandaşlar kasapların yolunu da unuttu. Ülkemizde yaşanan kırmızı et sıkıntısının büyükbaş hayvancılığın gelişmesiyle aşılacağının umudundayız" şeklinde konuştu.

Kadınlara da çağrıda bulunan Zengin, ''erkek işi ben yapamam'' diyerek kendilerini sınırlamamalarını önerdi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül