Asayiş
Giriş Tarihi : 11-08-2022 01:12   Güncelleme : 12-08-2022 12:16

İdemli Mevkiindeki Orman Yangını Korkuttu

İlçemiz idemli mevkiinde akşam saatlerinde çıkan orman yangını ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı: Yangının çıkış sebebi araştırılıyor

İdemli Mevkiindeki Orman Yangını Korkuttu

İlçemize 5 km uzaklıktaki İdemli mevkiinde 22.30 sıralarında ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.

Olaya önce Gerze Belediyesi İtfaiye Ekipleri müdahale etti. Yangının giderek büyümesiyle, Gerze Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye araçları takviye ekip sevk ederken Sinop Emniyeti ise TOMA ile çalışmalara katıldı.

Yaklaşık 1 saat süren müdahaleler sonucu kontrol altına alınan yangın sonrası soğutma çalışmaları başlatıldı.

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun bölgedeki çalışmaları yerinde inceledi.

Yangının kontrol altına alındığını duyuran Milletvekili Maviş, çevre ilçelerden gelen takviye ekiplerin yangına hızla müdahale ettiğini ve yangının kısa sürede kontrol altına alındığını söyledi. Maviş, “Tedirgin olacak bir durum kalmamış görünüyor, yangın çok geniş çaplı olmayan bir alanda kısa sürede kontrol altına alınmış. Ekiplerimiz alanın içerisinde çalışıyorlar, şu anda endişe edilecek bir durum yok. Sabaha kadar da ihtiyaç duyulan saate kadar soğutma çalışmaları sürdürülecek” diye konuştu.

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, yangına Gerze Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazöz ve itfaiye ile Sinop İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA’ya kadar her türlü araç gereçle müdahale edildiğini kaydederek, yangının bir saat gibi kısa bir sürede kontrol altına alındığını, soğutma çalışmalarına başlandığını söyledi.

Dundar, kamu kurum ve kuruluşları iş makinelerinin de soğutma çalışmalarına destek verdiğini ifade ederek yangının söndürülmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Yangın'ın iskeleden görüntüsü

AdminAdmin