Güncel
Giriş Tarihi : 16-07-2017 00:19   Güncelleme : 16-07-2017 11:12

15 Temmuz Şehitleri Gerze'de Anıldı

''15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'' dolayısıyla Gerze'de şehitleri anma programı yapıldı

15 Temmuz Şehitleri Gerze'de Anıldı
 Hain darbe girişiminin birinci yıl dönümü olan 15 Temmuz akşamı şehitler tüm yurtta olduğu gibi Gerze'de de anıldı.

İlçemiz Kaymakamlığı ve Müftülük organizesinde yapılan anma etkinlikleri kapsamında ilk olarak eski ceza evi önünden hükümet konağı meydanına kadar 'Şehitlere Saygı Yürüyüşü' gerçekleştirildi.

Hükümet konağı önünde yürüyüşünü tamamlayan vatandaşlar burada şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşını okudu. Ardından Yenikent Camii İmamı Ahmet Göç, tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Kur'an tilavetinin sonrasında Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş'in, 15 Temmuz mesajı okundu. Açılış konuşmasını ilçemiz müftüsü Bayram Karar gerçekleştirdi. Karar, yaptığı konuşmasında; ''Kanlarıyla ve canlarıyla en büyük bedeli ödeyerek bu aziz Türk Milleti'ne milli birliğini yeniden armağan eden Sakarya, Dumlupınar, Çanakkale şehitlerimizi, hain PKK'ya imanlı göğsünü siper eden şehitlerimizi ve en son 15 Temmuz gecesi şehitlerimizi minnet ve şükranla yad ediyoruz. FETÖ gibi bir ihanet çetesinin bizi din ve hizmet diyerek uyutma sinsiliklerinin tehlike ve acılarını yaşarken 15 Temmuz da bu toprakların manevi bekçileri, kefensiz şehitlerimizin ruhaniyeti doldu bu büyük milletin içine. Şehitlerimizin öncülüğünde kapkara bir geceyi fethettik'' diyerek konuşmasını Necip Fazıl Kısakürek'in 'Zindandan Mehmed'e Mektup' ismli şiirinin son mısrasını okuyarak bitirdi.

Müftü Karar'ın konuşmasının ardından Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, bir konuşma gerçekleştirdi. Belovacıklı, ''Ülkemiz her zaman yabancı devletlerin göz bebeği olmuştur. Hep bu ülkeyi elde etme emelleri kurmuşlardır. Osmanlı Devleti'nin yıkılışından sonra dört tarafı düşmanla çevrilmiş ve o düşmanı İzmir'den denize döken bir milletin çocuklarıyız.  Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, öyle bir Cumhuriyet temelleri attı ki bu ülkenin 7'den 70'e tüm vatandaşları bu ülkeyi savunmanın ve sevmenin sevdasını yaşadı. Yabancı güçler ülkemizi parçalamaktan ve bölmekten hiçbir zaman vazgeçmediler. Ülkenin içinde yaşayan şer unsurlarını satın aldılar ve kullandılar. FETÖ, PKK, IŞID gibi onlarca terör örgütü kurdular. Kurtuluş Savaşı'nda nasıl onların oyununu bozduysak yine 15 Temmuz da halkımızın gücüyle bu oyunu da bozduk. Her zaman olduğu gibi dinimizi kullanarak içimize sızdılar. Dinimizi en iyi Kur'an-ı Kerim'den öğreniriz. Anlamak için Türkçe okuyarak kendimize rehber edinmeliyiz. Bu gibi örgütlerin de hiç birine itibar etmemeliyiz. Demokrasimize sahip çıkıp birbirimize kenetlendiğimiz zaman hiç bir güç bizi yıkamaz'' dedi.

Başkan Belovacıklı'nın ardından İlçemiz Kaymakamı Bülent Bayraktar, konuşmasını gerçekleştirdi. Bu toprakları yurt yapmanın bedelinin çok ağır olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Bayraktar, ''1071'de büyük komutan Sultan Alparslan'ın Anadolu'ya gelişinden bugüne bu topraklarda kurulan devletlerimiz yüzlerce hainliklerle, ayaklanmayla karşı karşıya kaldı. Her seferinde feraset sahibi milleti devletine sahip çıktı. Tarih sayfalarını karıştırdığımızda bu 15 Temmuz da yaşadığımız kadar haincesini hiç görmedik. Bu hain topluluk 40-45 yıl kendisini sevimli, dindar ve iyi göstererek insanlarımızın kutsal din duygularını maalesef sömürmüşler. 15 Temmuz 2016 günü de kapkara yüzlerini ortaya çıkarmışlardır. Ancak bu milletin feraseti devreye girerek 249 şehit ve 2 binin üzerinde gazi vererek yine bu toprakların tapusunun kendisine ait olduğunu, dışarıdan hiçbir gücün bu memleketi ele geçirme iradesine sahip olamayacağını bir kere daha göstermiştir. Tüm şehitlerimizden Allah razı olsun. Bu ülkenin tapusunu onlar bu millete verdi. Bu millette bu tapuyu ilelebet payidar kılmaya elbette ki gayret sarf etmelidir'' ifadesinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından 15 Temmuz temalı sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından Hacı Musa Sarıkaya yaz Kur'an kursu öğrencileri hazırladıkları gösterileri sergilediler.  Öğrencilerden Ahsen Karaman, tarafından etkili şekilde okuduğu 'Otuz Kuş' şiir performansı meydanı dolduran kalabalıktan yoğun alkış aldı. Minik öğrencinin şiir performansının ardından 'Makber' kasidesini okuyan Sarnıç Köyü Çalık Mahallesi Camii İmamı Ömer Köksal, vatandaşların büyük beğenisini topladı.

Daha sonra gençlik hizmetleri ve spor ilçe müdürlüğü sporcuları tarafından yapılan tekvando gösterisi yapıldı. Program Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zeki Sağır'ın yaptığı dua ile sona erdi.

Programın sonunda Kızılay tarafından vatandaşlara lokma ikramı yapılırken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından zeytin fidanı dağıtımı, Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından da çay ve şeker dağıtımı yapıldı.

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül