Güncel
Giriş Tarihi : 10-08-2022 14:40   Güncelleme : 10-08-2022 14:55

Afetin Yıl Dönümünde Çalışmalar Devam Ediyor

Ayancık ve Türkeli ilçelerinde 11 Ağustos 2021 tarihinde meydana gelen sel sonrası yaraların sarılmasına yönelik çalışmalar sürüyor

Afetin Yıl Dönümünde Çalışmalar Devam Ediyor

11 Ağustos 2021 tarihinde Ayancık ve Türkeli ilçelerinde meydana gelen sel felaketinin ardından köy yolları, köprü ve menfezlerde oluşan tahribatların giderilmesi için başlatılan bakım ve onarım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Selde yıkılan menfezlerin yeniden inşa edilme süreçlerinin devam ettiğini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, Yoğun geçen kış şartlarında çok büyük tahribatların yaşandığı ilçelerimizde selden sonra ilk önceliğimiz ulaşım kısıtlılığını ortadan kaldırmak ve acil içme suyu ihtiyaçlarımızı karşılamak oldu. Türkeli ilçemizde hasar gören tüm menfezlerimiz yenilenerek tamamlandı. Ayancık ilçemizde ise çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Artık sona doğru yaklaşıldı. Kısa bir zaman sonra vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak. Allah bir da böyle bir afet göstermesin” dedi.

Son yılların en büyük afetlerinden birinin yaşandığı ilçelerimizde, malzemeli bakım, dolgu, tahkimat ve sanat yapıları projeleri de devam ediyor

Ayancık ve Türkeli ilçelerinde içme suyu projelerinin de devam ettiğini belirten Genel Sekreter Yahya Çınkıl, 39 köyümüzün içme suyu projesi ihalesi çalışmalarının 15 adedi tamamlanmış, 24 köyümüzde çalışmalar hızla devam etmektedir. Bunların yanında yine Ayancık İlçemizde 56 Menfez ve Sanat Yapısı ihalesinin 15 adedi tamamlanmış diğerlerinin çalışmaları devam etmekte olup, 250 Km stabilize yolumuzun 75 Km’si tamamlandı. Geriye kalan kısımlarımızda çalışmalarımızı tamamlamak için ara vermeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yine Türkeli İlçemizde de 15 köyümüzün içme suyu projesi ihalesi çalışmalarının 4 adedi tamamlanmış, 11 köyümüzde çalışmalar hızla devam etmektedir” dedi.

AdminAdmin