Güncel
Giriş Tarihi : 18-12-2021 09:52   Güncelleme : 18-12-2021 11:59

BİK, Sinop Merkez ve İlçelerdeki gazeteleri denetledi

Sinop il merkezi ve ilçelerde yayımlanan yerel gazeteler denetleniyor.

BİK, Sinop Merkez ve İlçelerdeki gazeteleri denetledi

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından her yıl rutin olarak yapılan gazete denetimleri Sinop ve ilçelerinde gerçekleştirildi.

Daha önce Valilik tarafından gerçekleştirilen denetimler, 2020 Ağustos ayında resmi ilan yayınlama hakkına sahip gazetelerin tamamının Basın İlan Kurumu'na bağlanmasının ardından BİK tarafından yapılıyor.

Ağustos ayında yapılması planlanan fakat Ayancık ilçesinde meydana gelen sel nedeni ile ertelenen denetimler, bu hafta başı itibariyle başladı.

Sinop il merkezinde 4 günlük ve ilçelerde yayın yapan 6 tane haftalık olmak üzere, resmi ilan alan toplamda 10 gazete denetleniyor.

Üç kişilik denetleme kurulunda Sinop'taki gazetelerin kadrolarında bulunan turkuaz basın kartı sahibi bir gazeteci de yer alıyor.

Denetleme kapsamında gazetemiz Gerze’nin Sesi de Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü’nden gelen kontrol kurulu tarafından denetimden geçti.

Gazetemiz İmtiyaz sahibi Hatice uysal ve Yazı İşleri Müdürümüz Tuğçe Ersoy tarafından denetleme kuruluna gazetemiz ile ilgili istenen evraklar ibraz edildi

Gökhan Vural ve Mevlüt Çiftçi ile Pusula Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emrah Günay'dan oluşan denetim kurulu üyeleri, gazete içeriği, haber, ilan, reklam, personel, dağıtım ve gazete arşivi ile resmi prosedürlere ilişkin 2020 ve 2021 yıllarını kapsayan geniş çaplı denetim gerçekleştirdi.

AdminAdmin