Güncel
Giriş Tarihi : 01-04-2022 10:38   Güncelleme : 28-03-2023 11:18

Çalıştaylar serisinin ilki gerçekleştirildi

Gerze Tarihinde İlk Defa Geniş Katılımlı Çalıştay Gerçekleştirildi

Çalıştaylar serisinin ilki gerçekleştirildi

Gerze Kaymakamlığı Proje ve Ar-Ge Koordinatörlüğü tarafından organize edilen Gerze Yerel Kalkınma Çalıştayı, İlçemiz Gerze İmam Hatip Lisesi konferans salonunda başladı.

Ekonomi ve İstihdam SWOT Analizi, Tarım ve Hayvancılık SWOT Analizi, Ormancılık SWOT Analizi olmak üzere, 3 oturum şeklinde yapılan çalıştayda katılımcılar, ilçemizin güçlü ve zayıf yönleri, fırsatları ve tehditlerini sıraladı.

Programın açılış konuşmasını Koordinatör Dr. Alev Erenler yaptı. Erenler, kendisini tanıtmasının ardından çalıştayın Gerze için hayırlı olmasını diledi. Akabinde Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, altı aydan bu yana görevde olduğunu belirterek mülki idare amirleri olarak gidilen yerlerde genel olarak sorunların tespit edildiğini ve potansiyelleri harekete geçirebilmek için değerlendirmelerde bulunduğunu söyledi.

Dundar, “her kesimden, farklı bakış açılarına sahip kişileri bir araya getirerek çalışma yapar ve bunu katma değere dönüştürmek isterim. İlçenin daha önceden genel bir fotoğrafının çekilmediğini gördük. Kuzka veya diğer bazı kurumların genel detaylar ve ilçe üzerine bir çalışması yoktu, biz bu kan analizimizi kendimiz yapacağız.

Biz 11 başlık belirledik; ormancılık, hayvancılık, gençlik, spor, ekonomi, istihdam gibi konuların olduğu 11 başlık belirledik. Biz havada kalacak projelerden ziyade burada oluşturduğumuz bu başlıkları ne kadar zenginleştirebiliriz ve bu tespit ettiğimiz fikirleri nasıl hayata geçirebiliriz, bunu ortaya çıkarmak için belirlenen konularda istişarelerde bulunacağız. İnşallah buradan çıkan fikirler yazılı hale dönüştürülecek ve ilçenin yazılı hafızasında kalacak” diye konuştu.

Daha yaşanabilir, müreffeh bir Gerze için bu çalışmaları yaptıklarını söyleyen Dundar, “proje ekibi 14 kişiden oluşuyor. Bu dar bir ekip değil, aksine açık iletişim kanallarımız açıktır; fikirleri, düşünceleri olan herkesten katkı bekliyoruz bundan mutlu da oluruz. Ne kadar çok katkı olursa içerik O kadar zenginleşir, bizim için her fikir değerlidir. Biz bu konuda danışmanlık hizmeti de alabiliriz ama bize bu lazım değil bize burada yaşayan insanlar olarak buranın potansiyelini, durumunu siz daha iyi biliyorsunuz.

Swot çok yaygın olan bir sistem, bu birey, ilçe veya ülke için uygulanabilir bir yöntemdir; bu size kendinizi tanımayı gösteren bir sistemdir. Sahip olduğunuz güçlü ve zayıf yönlerinizi gösterir, fırsat ve tehditleri gösterir. Zayıf yönleri ve güçlü yönleri tespit edip neler yapabileceğimizi konuşacağız. Akabinde koordinatör arkadaşımız bunu yazılı hale dönüştürecek ve hepimizin bilgisine sunacaktır” dedi.

Programın ilk aşaması olarak ekonominin güçlü yönlerini katılımcılar kağıtlara kaydetti ve bu yönler toplu olarak yazılı hale dönüştürüldü.

AdminAdmin