Güncel
Giriş Tarihi : 02-11-2022 17:40   Güncelleme : 02-11-2022 18:00

CHP' li Sazak sordu, Başkan Şensoy cevapladı

Yoğun gündem maddelerinin görüşüldüğü meclis toplantısının sonunda Başkan Şensoy, CHP' li Meclis Üyelerinin sorularını cevapladı

CHP' li Sazak sordu, Başkan Şensoy cevapladı

Her ayın ilk Çarşamba günü yapılan Gerze Belediyesi Meclis Toplantısı, bir önceki meclis karar özetinin tasdiki ile başladı ardından Gerze Belediye Başkanı tarafından Sinop İl Özel İdaresinde Şehir Plancısı olarak görev yapan Mustafa Özdemir’ in Gerze Belediyesine naklen atamasının yapıldığını kendisinin Gerze Belediyesinde Şehir Plancısı aynı zamanda Belediye Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapacağını duyurdu.

İmar Komisyonu Raporunun görüşülmesi talebi; İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi 231 ada 6 nolu parselde imar planı değişikliği talebi, oy birliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Gerze Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Gönül Erol, İmar komisyonunun yaptığı inceleme sonucunda değişikliğe konu olan alanda yol çalışmaları sırasında meydana gelen heyelan nedeniyle konut alanında bulunan inşaatın hasar gördüğünün anlaşıldığını; bahsedilen parselde zemin etüt raporunun hazırlatıldığını ve hazırlatılan raporda etüt alanı ve yakın çevresinde heyelan olabilecek olumsuzlukların gözlemlendiğini; rapor sonucunda bahsedilen parselin park alanına çevrildiğini, koordinatlarda belirtilen park alanının da konut alanına çevrilerek plan değişikliği dosyasına tanzim edildiğinin anlaşıldığını; yapılan düzenlemenin de ilgili yönetmeliğin ilgili maddesine göre uygun bulunduğunu, komisyonda bulunan AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Kalfaoğlu’ nun karşı oy kullandığını söyledi.

Gündemin 2’ nci maddesi olan 18. madde uygulamasından oluşan hisseli parsellerin satış talebi, oy birliği ile kabul edildi.

Çarşı Mahallesi 174 ada 1 ve 2 nolu parsellerde plan değişikliği talebi, oy birliği ile komisyona havale edildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğünün ek bütçe talebi, oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

2023 yılı bütçe tasarısının görüşülmesi talebi, oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Gerze Atatürk Halk Kütüphanesi hizmet binasının tahsis süresinin uzatılması talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, kütüphane binasının tahsis süresi 10 yıl uzatıldı.

Sokak İsmi Değişikliği talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, Veysel Çavuş Caddesi isminin Demirciler Caddesi olarak değiştirilmesine karar verildi.

Gerze Belediyesi Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcılarının Çalışma Şartları ile Sıfır Atık Uygulamasına ilişkin usul ve esaslar yönetmeliğinin kabul edilmesi talebi, oy birliği ile kabul edildi. Buna göre, bu yönetmelik kapsamında geri dönüşüm kutuları, çöp konteynerları ve benzerlerinden geri dönüşüm malzemeleri toplayan lisansı olmayan vatandaşları (bağımsız atık toplayıcısı) kayıt altına almak (18 yaş ve üstü) istihdam olanağı sağlayabilmek; belli saat aralıklarında bu işlemleri yapmalarını sağlamak, çevre kayıt sistemine eklenecek. Bununla birlikte ilçede toplanan atıkların yüzdesinin artırılarak işletme maliyetlerini düşürmenin hedeflendiği belirtildi.

Gerze Şehirler Arası Otobüs Terminali yapım işi için kredi kullanılması talebi, oy birliği ile kabul edildi.

Liman kullanım ücretinin akıbeti yeniden gündemde

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından gündem dışı söz alan CHP’ li Meclis Üyesi Birol Sazak, balık kafeslerine liman mevkiinden yapılan yüklemeler karşılığında alınacak kullanım ve yükleme bedeli ücretinin akıbeti sordu.

Bunun üzerine Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, yükleme yapan firmalardan 911 bin TL ödeme aldıklarını söyledi.

Bu sene de Tarım ve Orman Bakanlığının tarifesine göre kamyon başına 300 TL tahakkuk kesildiği belirtildi.

Geruze Otelin demirbaşları soruldu

CHP’ li Meclis Üyesi Birol Sazak’ ın Geruze Otel’ in KYK’ ye devredilirken otelde demirbaş listesinin tutulup tutulmadığını sorguladı.

Kendi malımı nasıl kullanıyorsam devletin malını da öyle kullanıyorum

CHP’ li Meclis Üyesi Sazak’ ın sorusunu Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, “biz Geruze Oteli, Kredi ve Yurtlar Kurumuna 22 bin TL karşılığında 20 yıllığına kiraya verdik. İçinde ne kadar malzeme varsa, tek tek kayıt ettik, televizyonundan yatağına kadar ne varsa hepsi belediyenin kontrolü altında” şeklinde cevapladı.

Sazak’ ın kamuoyunda dolaşan ‘Kadın Kooperatifinin işlerinde belediye araçları ve personellerinin aktif rol oynadığı’ iddiasını sorması üzerine Başkan Şensoy, bu iddiayı yalanladı.   

AdminAdmin