Güncel
Giriş Tarihi : 19-09-2017 14:24   Güncelleme : 19-09-2017 15:31

Gaziler Günü Kutlandı

Gaziler günü dolayısıyla Hükümet Konağı önünde tören gerçekleştirildi

Gaziler Günü Kutlandı
 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle ilçemiz Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından gazilere ve gazi ailelerine Gerze Otel'de yemek verildi.

Verilen yemeğin ardından Hükümet Konağı önünde çelenk töreni düzenlendi.

Tören, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulmasıyla başladı. Ardından tüm şehitlerimiz için bir dakikalık Saygı Duruşunda bulunulması ve sonrasında İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Astsubay Barış Tuzcu, yaptı. Tuzcu yaptığı konuşmada: ''Şehit Nurlanmış, Gazilik ise onurlanmış askerdir. Ulu önder Atatürk'te Gazilik unvanı ile anılmaktan gurur duyduğunu belirtmiştir. Milli Bağımsızlığımızı ve vatanın bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın harflerle adını yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükranlarımızı iletmek en öncelikli görevimizdir'' ifadelerinde bulundu.

Yapılan konuşmanın ardından Gerze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Kemal Çetinkaya ve Sadık Yılmaz günün anlam ve önemine uygun şiirlerini okudular.

Yapılan konuşma ve okunan şiirlerin ardından tören sona erdi.

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül