Güncel
Giriş Tarihi : 23-07-2020 18:02   Güncelleme : 23-07-2020 18:13

Halkın Katılımı Toplantısı Yapıldı

Halkın Katılımı Toplantısı Yapıldı

Sadıklar Soğuk Hava Tesisleri ve Su ürünleri San. Tic. TTD. ŞTİ. Bugün Gerze Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda Halkın Katılımı (Çevresel Etik Değerlendirmesi - ÇED) Toplantısı yaptı.

23 Temmuz 2020 tarihinde üç toplantı şeklinde gerçekleştirilen Halkın Katılımı Toplantısı Çevre Şehircilik ve İl Müdürü ve Bakanlık temsilcisi, Şirket yetkililerinin katılımıyla düzenlendi.

Ağ Kafeslerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği (Sadıklar 1 ve 2 Nolu Tesis)

Ağ Kafeslerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği (Sadıklar 3 ve 4 Nolu Tesis)

Ağ Kafeslerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği (Turan 2 Nolu Tesis) (950 Ton/Yıl)-(950 Ton/Yıl) konulu proje sahiplerinin projelerinin sunumu (bilgilendirmesi) yapıldı.

Sinop İli, Gerze İlçesi, Deniz Yönü Açıkları, 1. Potansiyel Yetiştiricilik Alanı

Sinop İli, Gerze İlçesi, Deniz Yönü Açıkları, 2. Potansiyel Yetiştiricilik Alanı

Sinop İli, Gerze İlçesi, Deniz Yönü Açıkları, 1. Potansiyel Yetiştiricilik Alanı

Sunumu yapılan projelerin tanıtımına tarafımızca tanınmayan 3-5 kişi (ilçe sakininin) katılması merak konusu olurken,

Gazeteci Fatih Uysal Halk Eğitim Merkezinde yapılan toplantının mevzuata uygun bir şekilde halka duyurulmadan yapıldığı kanaatinde olduğunu ifade ederek, bu toplantının Gerze ilçe sakinlerince bilinmesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Tarafımıza söz hakkı verildiğinde ise, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt, toplantının Gerze Kaymakamlığına ve Gerze Belediyesine bildirildiğini, yine aynı şekilde ÇED ‘Halkın Katılımı Toplantısı’ yerel basında (?) yayınlandığını ifade etmesine rağmen toplantı salonunda Gerze'nin geleceğiyle alakalı bir konuda Kaymakamlık ve belediye temsilcilerinin olmaması dikkatimizi çekmiştir.

Yine aynı şekilde Gazeteci Fatih Uysal, balık kafeslerinin hazırlanan ÇED projelerinde kıyıdan kuş uçuşu 4 bin ile 5 bin küsür metre yazmasına rağmen, balık kafeslerinin kıyıya tahmini 900-1000 metre mesafede durduğunu söylemesi üzerine, yetkililer belirtilen kafeslerin geçici olarak orada olduğunu daha sonra kafeslerin belirtilen mesafeye çekileceğini dile getirdiler.

Yine ilçemizde ki tek çevreci sivil toplum örgütü YEGEP’inde (Yeşil Gerze Platformu) toplantıda olmaması dikkatimizi çekmiştir.

hakan akbaşhakan akbaş